grom uništio trafostanicu u Boljanićima / - FOTO: B.J.
05/11/2022 u 13:20 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Udar groma uništio trafostanicu, više pljevaljskih sela bez struje

Zamjena trafoa u Boljanićima može se očekivati tek sjutra ili čak u ponedeljak, jer novi trafo treba da se dopremi iz Podgorice

Nakon izuzetno jake grmljavine n aprostoru pljevaljske opštine i udara groma u trafostanicu u selu Boljanići bez električne energije je više pljevaljskih sela. Naime, grom koji je pogodio u trafostanicu u mjestu Boljanići, uništio je u potpunosti tamošnji trafo, pa su bez struje čitave mjesne zajednice Boljanići, Kovač, Potkovač i Poblaće.

Kako smo juče nezvanično saznali bez struje su i druga sela, jer je prilikom udara groma ili više gromova, stradala i druga oprema na mreži. U takvim okolnostima dežurne ekipe pljevaljskih vatrogasaca su na terenu ali još uvijek nisu stigle do Boljanića. U prvom redu otklanjaju se manji kvarovi u pojedinim selima. Zamjena trafoa u Boljanićima može se očekivati tek sjutra ili čak u ponedeljak, jer novi trafo treba da se dopremi iz Podgorice. 

Tokom prethodne noći jaka grmljavina je na kratko izazvala i prekid u napajanju električnom energijom i na području grada. Posebno su jaki udari gromova bili u periodu od 3 do 3 sata i 30 minuta. U tom periodu se predpostavlja da je uništena i trafostanica u Boljanićima. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:30