/ FOTO: MLJMP
23/12/2022 u 20:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Uručili 99 ugovora za finansiranje projekata i programa NVO-a

Kako je saopšteno iz MLJMP, 2018. godine napravljen je značajan pomak u saradnji Vlade i NVO sektora u Crnoj Gori

Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava (MLJMP) uručilo je danas 99 ugovora za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija (NVO) za prioritetne oblasti djelovanja.

Kako je saopšteno iz MLJMP, 2018. godine napravljen je značajan pomak u saradnji Vlade i NVO sektora u Crnoj Gori.

“Od tada, svake godine Zakonom o NVO u prioritetnim oblastima od javnog interesa opredjeljuju se finansijska sredstva iz budžeta za projekte i programe NVO koje se bave zaštitom i promovisanjem ljudskih i manjinskih prava”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se novac dodjeljuje i po osnovu zaštite od diskriminacije lica sa invaliditetom.

Resorni ministar Fatmir Đeka je rekao da iako brojčano mali kolektiv, MLJMP od 2018. godine pored ostalih obaveza koje ima, planira, predlaže i prati pet sektorskih predloga za prioritetne oblasti djelovanja.

On je podsjetio da je MLJMP ključni Vladin organ za kreiranje politika zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda, i da u taj proces nastoji da uključi sve aktere koji mogu na bilo koji način doprinijeti uspješnosti.

Đeka je kazao da je 2018. godine resor na čijem je čelu ostvario pravo na dva miliona EUR za projekte i programe NVO-a, a nadalje svake godine u prosjeku po milion i po.

“U proteklih pet godina, realizovano je između 80 i 100 projekata i programa NVO-a na godišnjem nivou”, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:50