Zdenka Popović u Davosu / - FOTO: SKUPšTINA CRNE GORE
17/01/2024 u 19:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović u Davosu: Ženski klub Skupštine način da se mijenja zakonodavstvo

Ona se sastala sa brojnim svjetskim liderkama među kojma su Moria Velan, direktorica Nacionalnog demokratskog instututa i Ana Kreacic, direktorica "Oliver Vajman" Foruma

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore, Zdenka Popović, drugog dana Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, učestvovala je u diskusiji "Artificial Intelligence & Political Leadership: Pitfalls and Possibilities". 

Ona se sastala i sa sa brojnim svjetskim liderkama među kojma su Moria Velan, direktorica NDI-a (Nacionalnog demokratskog instututa) i Ana Kreacic, direktorica "Oliver Vajman" Foruma sa središtem u Njujorku. 

Potpredsjednica Skupštine je pohvalila kancelariju NDI u Crnoj Gori sa kojom Skupština Crne Gore ima izvanrednu saradnju. 

Velan je istakla da jako podržava žene liderke iz Crne Gore te da će kontaktirati kancelariju kako bi im stavila do znaja da treba intezivirati saradnju sa Parlamentom Crne Gore i mladim liderima koji žele da uđu u politiku. 

Popović je upoznala Kreacic da Ženski klub predstavlja važan okvir za žene, omogućavajući im solidarnost koja može uticati na promjene u zakonodavstvu. 

Ana Kreacic je podržala napore koje Ženski klub čini u uticaju na zakonodavstvo i promovisanju vidljivosti žena u različitim sektorima. 

Učesnici Foruma su se udubili u nijansiranu interakciju između AI (vještačke inteligencije) i političkog rukovodstva, a posebno se fokusirali na jedinstvene izazove i mogućnosti koje predstavlja za žene političke liderke, kako bi identifikovali strategije koje se mogu primeniti za efikasno korišćenje vještačke inteligencije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:43