Đeljošaj Abazović / - YT VLADA
08/12/2022 u 13:04 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Otvaranje fabrike čipsa pokazalo da smo zemlja proizvodnje, a ne samo turizma

Fabrika Montenegro Chips će se snabdijevati domaćim krompirom, a planirano je da u početku proizvodi čips, dok će kasnije biti otvorene i linije za flips, krompir pire i pomfrit

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj otvoriće fabriku za preradu krompira u Tuzima, prvu takve vrste u Crnoj Gori. 

Abazović je naveo da je danas veliki dan i za Tuzi i za Crnu Goru.

- Ja želim u ime Vlade da čestitam gospodinu Bedri što je odlučio da svoj pogon otvori u Crnoj Gori i Tuzima i time otvorio velika vrata te pokazao da smo i zemlja proizvodnje a ne samo turizma, istakao je Abazović.

image

Otvaranje fabrike čipsa

- FOTO: DAN

Kazao je da očekuje da će ovaj proizvod biti na mnogim rafovima širom regiona.

- Opština Tuzi će u narednom periodu otvoriti još dvije fabrike. Ovo je apel da ostajemo u svojoj zemlji ali i da budemo svjesni da moramo da budemo konkuretni, da bi našli svoje tržište i u Crnoj Gori i van nje. Ovim je generisano na desetine radnih mjesta, a naredne godine u planu je da broj direktnih radnih mjesta pređe stotinu. Time ćemo doći u situaciju da će faliti radne snage, pripremajte se da generišemo veće vrijednosti, istakao je Abazović. 

Abazović je zaključio: "Nadam se da će ovakvi događaji iti učestali u našoj državi".

Đeljošaj je kazao da i put od hiljadu milja počinje prvim korakom.

- Fabrika koju danas svečano otvaramo je jedan od prvih, ali veoma važnih koraka ekonomskog razvoja Malesije i Crne Gore. Na više od dvodecenijskog maratona naše političke borbe za povratak Opštine Tuzi i nasuprot ubjeđenjima mnogih da ne možemo imati održivi razvoj mi smo pokazali drugačije. Bili smo ubijeđeni da posvećenim radom možemo biti ekonomski održivi veći primjer lokalne uprave u Crnoj Gori. Naše je bilo da dokažemo da Malesija i Tuzi imaju perspektivu, i bili smo u pravu, naveo je Đeljošaj.

image

Otvaranje fabrike čipsa

- FOTO: DAN

Dodao je da je pitanje nedjelja kada će otvoriti jošp dvije fabrike u opštini Tuzi, koje će takođe prerađivati proitvode ratara i stočara.

Rijalda Perković, izvršna direktorica Fabrike, navela je prilikom otvaranja da je riječ o velikoj poslovnoj porodici.

- Ovo je veliki uspjeh i za nas i za našu državu. Vjerujemo da će se na ovaj način direktno uticati na ekonomski razvoj naše države, navela je ona.

Posebno se zahvalila Đeljošaju i saradnicima, kao i lancima marketa koji podržavaju domaću proizvodnju.

Jedan od vlasnika fabrike Bedri Kosumi kazao je da bez poljoprivrednika ovoga ne bi bilo.

- Ovdje smo danas nakon jedne godine rada. Već sledeće, 2023. godine startovaćemo sa dvostruko većim kapacitetima nego što imamo danas, treba nam jedna organiozovana i kvalifikovana grupa kako bi napravili izuzetno dobar kvalitet i ubijeđen sam da ćemo uspjeti u tome, naveo je on.

image

Otvaranje fabrike čipsa

- FOTO: DAN

Drugi korak Fabrike je, kako je istako, prelazak na smrznute proizvode. 

Kako je ranije najavljeno, fabrika Montenegro Chips će se snabdijevati domaćim krompirom, a planirano je da u početku proizvodi čips, dok će kasnije biti otvorene i linije za flips, krompir pire i pomfrit. Proizvodi će se distribuirati na domaće i inostrano tržište, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 19:45