/ - SA POTPISIVANJA SPORAZUMA, SKRINšOT
27/02/2023 u 14:32 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović i Rama potpisali sporazum: Gradiće most vrijedan 20 miliona eura

Rama je istakao da će ovaj projekat platiti obje države i da ima veliki značaj jer će spojiti dvije strane jedne granice koja nije duža od 300 metara

Premijer Dritan Abazović i predsjednik Vlade Albanije Edi Rama potpisali su više međudržavnih sporazuma koji će doprinijeti boljoj saradnji dvije države.

Abazović je kazao da će izgradnja mosta na Bojani koštati blizu 20 miliona eura, te da je to malo skuplje nego što su mislili.

(VIDEO/UŽIVO) Rama: Albanija i Crna Gora su više nego susjedi: Abazović: Naš odnos primjer regionu

-Ako se to podijeli, nije mnogo. Iz kapitalnog budžeta ćemo omogućiti finansiranje, imamo i rezervu. Plaćeno je da se izgradi u nekoliko godina. Most će imati 300 metara. Ogromnu gužvu ljeti imamo na graničnom prelazu Sukobin - pjasnio je Abazović.

Misli da nerma efektnijeg projekta, a jeftinijeg i da je Albanija preuzela projektovanje.

-Ovaj projekat će da otvori vrlo dobru veliku viziju. Imamo dogovor i oko graničnog prelaza Sveti Nikola-Puljaj na teritoriji Republike Albanije-dodao je predsjednik Vlade.

Rama je istakao da će ovaj projekat platiti obje države i da ima veliki značaj jer će spojiti dvije strane jedne granice koja nije duža od 300 metara.

-Dvije države će zajedno otvoriti jedan međunarodni tender. Projekat će biti dopsupan javnosti možda i sjutra, spreman je, vrlo ambiciozan i lijep- rekao je Rama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 01:03