/ - FOTO: LAZAR RUŽIĆ/ - AIR MONTENEGRO
09/06/2024 u 12:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Air Montenegro: Let Lion-Podgorica otkazan zbog udara ptice

Let Lion-Podgorica otkazan je zbog udara ptice u motor aviona, saopšteno je iz Air Montenegra.

- Pri polijetanju iznajmljenog aviona Airbus 320 na sinošnjem letu Air Montenegra Lion-Podgorica, ptica je udarila u motor aviona uzrokujući prekid polijetanja i otkazivanje leta. Otklanjanje kvara na avionu je u toku - navode u sapštenju.

Nakon kontakta aviona sa pticom, posada je prekinula polijetanje i avion je povučen iz saobraćaja, dodaju iz ove kompanije.

- Svim putnicima je obezbijeđen smještaj u hotelu, a tehnička služba je odmah pristupila detaljnoj tehničkoj provjeri vazduhoplova. Bezbijednost i sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena - naveli su.

Objašnjavaju da je udar ptice uobičajen problem, sa kojim se često suočavamo u avijaciji i nije nepoznanica u ovoj vrsti posla. 

- Tehničke službe rade na otklanjanju kvara na avionu, a očekuje se da će avion sjutra biti operativan. Bez obzira na ove otežavajuće okolnosti, sve ostale planirane operativne aktivnosti će biti realizovane, a putnici bezbjedno prevezeni na odredišta uz moguće prebukiranje i manja kašnjenja - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 06:38