/ - FOTO: LAZAR RUŽIĆ/ - AIR MONTENEGRO
10/06/2024 u 15:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Air Montenegro obilježava tri godine od prvog komercijalnog leta

Sa ponosom danas obilježavamo tri godine od našeg prvog komercijalnog leta, koji je realizovan na relaciji Podgorica – Beograd, 10. juna 2021. godine, saopštili su iz Air Montenegra.

-  Ovo je za nas značajan trenutak, koji predstavlja ne samo hiljade pređenih milja, već i ono što smo postigli u periodu za nama - dodali su u saopštenju.

Kako navode, prvi komercijalni let realizovan je svega tri i po mjeseca po osnivanju kompanije i time označio početak operacija nacionalnog avio prevoznika Air Montenengro.

- Tokom prve godine poslovanja saobraćaj je u najvećem dijelu obavljan na samo jednom avionu u floti, tipa Embraer 195. Te godine prevezeno je oko 110 hiljada putnika na 5 destinacija u redovnom saobraćaju, uz realizovanje serije čarter letova - dodaje se.

U narednoj, 2022. godini, navode da je saobraćaj obavljan sa dva aviona E195 tokom cijele godine, uz dodatni zakup aviona A320 većeg kapaciteta u periodu od šest mjeseci ljetnje sezone, dok se saobraćaj odvijao ka 11 destinacija. 

- Dvije godine nakon prvog komercijalnog leta u vlasništvu kompanije Air Montenegro su bila dva vazduhoplova Embraer 195 registarskih oznaka AOA i AOB i iznajmljeni Embraer 190 i Airbus 320. Prošle godine, saobraćaj je obavljan ka 15 destinacija - navodi se.

Air Montenegro otvorio liniju Tivat-Baku

Ove godine, održali smo isti broj aviona u floti, šireći i redukujući našu mrežu destinacija. Ovog ljeta, saobraćamo ka 16 destinacija, uključujući tri potpuno nove destinacije. Nova linija Tivat-Izmir, uvedena je 5. aprila, a od 7. juna kompanija saobraća i na liniji Tivat-Baku. Sa letovima na liniji Podgorica-Ostrava, kompanija kreće od 18. juna, dodali su.

U protekle tri godine, navode da su prevezli više od milion sto pedeset hiljada zadovoljnih putnika, i u odnosu na pet destinacija u prvoj godini, otvorili još 11 destinacija i proširili našu flotu. 

- Posebno ističemo da je našu treću godinu obavljanja operacija obilježilo pozitivan finansijski rezultat u iznosu od gotovo 3.5 miliona eura u 2023. godini, kao i članstvo u najprestižnijoj avio asocijaciji IATA.

Ovaj jubilej predstavlja potvrdu posvećenog rada na kontinuiranom unaprjeđenju naših usluga i iskustva putovanja naših putnika. Prvenstveno, želimo da se zahvalimo svim našim putnicima na ukazanom povjerenju, koje nas motiviše da i u narednom periodu radimo na tome da uvijek budemo vaš prvi izbor - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
AIR MONTENEGROLET
25. jun 2024 23:09