Будимир Раичковић / Фото: АМЦГ - IGOR MILIC
16/07/2021 u 09:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Раичковић као независна и нестраначка личност рјешење за првог човјека ПКЦГ

Додају да "због свега наведеног, Извршни одбор АММ-а позива представнике црногорске привреде заступљене у Скупштини ПКЦГ да дају подршку избору Раичковића за новог предсједника"

Извршни одбор Асоцијације менаџера Црне Горе једногласно подржао кандидатуру свог првог човјека за предсједника Привредне коморе Црне Горе

На синоћ одржаној сједници, Извршни одбор Асоцијације менаџера Црне Горе једногласно је  донио одлуку да подржи кандидатуру свог  првог човјека Будимира  Раичковића за предсједника Привредне коморе Црне Горе.

-У богатој каријери Раичковић је између осталог био први генерални секретар Уније послодаваца Црне Горе, током којег је мандата дао значајан допринос стварању  професионалне службе и остваривању репрезентативности ове послодавачке организације. Касније је обављао функцију  потпредсједника за међународну сарадњу УПЦГ у којој функцији је изабран за првог копредсједавајућег Заједничког савјетодавног одбора (ЗСО) ЕУ Црна Гора. Кандидат АММ-а био је менаџер у дивизији за Југоисточну Европу аустријског грађевинског концерна ПОРР. У даљој каријери своје знање и корпоративно искуство посветио је развоју породичног бизниса и предузетништва и тренутно је предсједник Одбора директора компаније Финанце Плус, чији је један од оснивача-наводе из Асоцијације менаџера Црне горе.

Додају да на волонтерској основи обавља функцију предсједника Асоцијације менаџера Црне Горе, организације која је за нешто више од седам  година постојања израсла у утицајну и независну пословну организацију, која на добровољној основи окупља домаћа и страна, мала, средња предузећа и  велике компаније, менаџере и предузетнике.

-Преко 20  година проведених у области привреде, што у страној корпорацији што у приватном бизнису и предузетништву, постигнути резултати али и значајно искуство на одговорним пословима у државној администрацији и дипломатији, опредијелили су Извршни одбор АММ-а да подржи кандидатуру Раичковића за предсједника  ПКЦГ. ИО АММ сматра да би Раичковић као независна и нестраначка личност, са својим референцама, компетитивношћу, јаким утемељењем, препознатљивошћу и угледом који ужива у црногорској пословној заједници и привреди, био квалитетно рјешење у овом значајном и изазовном тренутку за даљи рад ПКЦГ и црногорску привреду.Организационе способности, посвећеност, енергичност и професионализам који красе Раичковића су гарант да би ПКЦГ са њим на челу била реформисана и модернизована и као таква постала истински дом свих привредника, аутономни заступник интереса привреде и квалитетан партнер Влади на плану економског опоравка и подизања конкурентности црногорске привреде, као и на путу учлањења Црне Горе у ЕУ-наводе у саопштењу.

Додају да "због свега наведеног, Извршни одбор АММ-а позива представнике црногорске привреде заступљене у Скупштини ПКЦГ да дају подршку избору Раичковића за новог предсједника".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:59