Petar Radulović / Foto: SRDJAN BOLJEVIC
28/07/2022 u 07:02 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bivša savjetnica direktora Aerodroma pisala ministru o izboru Petra Radulovića

Кneževićeva već godinu dana pred Osnovnim sudom pokušava da ospori izbor Radulovića

Bivša savjetnica izvršnog direktora Aerodroma Biljana Кnežević pisala je novom odboru direktora i ministru kapitalnih investicija Ervinu Ibrahimoviću o izboru Petra Radulovića za zamjenika izvršnog direktora tog preduzeća.

Кneževićeva već godinu dana pred Osnovnim sudom pokušava da ospori izbor Radulovića.

Ibrahimoviću je u mejlu poslatom ove sedmice kazala da je novoformiranom odboru direktora Aerodroma dostavila dokaze da je zamjenik direktora Aerodroma Petar Radulović zaposlen nezakonito jer ne posjeduje adekvatno radno iskustvo.

– I bez dokaza koje sam pribavila od nadležnih državnih institucija, i laiku je jasno da je riječ o nezakonitom radnom angažmanu, prostim uvidom u Radulovićevu dokumentaciju, koju je priložio povodom oglasa. Molim Vas da uzmete aktivno učešće u promptnom okončanju nezakonitih zapošljavanja u ovoj državnoj infrastrukturnoj kompaniji od ogromnog značaja za državu Crnu Goru i njenu reputaciju u međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu – napisala je Кneževićeva novom ministru kapitalnih investicija.

Prethodni menadžment Aerodroma je uvijek govorio da je konkurs i izbor Radulovića za zamjenika direktora bio čist.

Novi odbor direktora Aerodroma formiran je nedavno, a u njemu su ostali Eldin Dobardžić (URA) i Nebojša Đoković (DF), dok su novi članovi Momčilo Martinović (DPS), Кemal Purišić (BS) i Slavko Vukčević (SNP). Do sada je predsjednik borda bio Đoković, a sada je Dobardžić.

Pritužba na Šoškića pred Tužilačkim savjetom

Кneževićeva je krajem juna izjavila Vrhovnom državnom tužilaštvu pritužbu na rad Specijalnog državnog tužilaštva povodom krivičnih prijava koje je podnijela u vezi sa, kako je kazala, nezakonitim zapošljavanjem Radulovića.

Ovaj predmet je kod tužioca Miloša Šoškića od decembra 2021. godine, a dostavila je i sve dokaze.

"Danu" je kazala da ju je državni tužilac Lidija Vukčević obavijestila da je pritužba dostavljena na dalje postupanje Tužilačkom savjetu, Кomisiji za pritužbe.

Кneževićeva je novom bordu direktora kazala da je uvidom u dokumentaciju Radulovića, koji je sin funkcionera DF-a i PzP-a Branka Radulovića, konstatovala da Petar Radulović nije priložio odgovarajuću dokumentaciju shodno oglasu, te da je nezakonito zaposlljen na mjesto zamjenika izvršnog direktora.

– Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta ACG, predviđa se pet godina radnog iskustva na poslovima upravljanja, a Petar Radulović ima dokaz u dokumentaciji za poslove rukovođenja, ne upravljanja, i to na mjestu zamjenika direktora PZP-a, u nedovoljnom broju godina da bi zadovoljio uslove oglasa. Drugu potvrdu koja je trebalo da nadopuni nedostajuće radno iskustvo, izdala je privatna kompanija Wir Metaloprerada iz Podgorice. Iz ove potvrde se ne uočava angažman na poslovima upravljanja, niti je iskazan nivo kvalifikacija potrebnih za obavljanje poslova rukovodioca sektora za preradu metala, a što tvrde iz kompanije Wir Metaloprerada, da je Radulović kod njih obavljao, koji bi eventualno mogao zadovoljiti uslove uglasa. Nadalje, kompanija Wir Metaloprerara nije Petra Radulovića prijavila kao zaposleno lice Upravi prihoda i carina Crne Gore niti su za njega uplaćivani porezi i doprinosi – ukazala je Кneževićeva.

Istakla je da očekuje ozbiljan pristup novog odbora direktora ovom pitanju te da će uvidom i pregledom dokumentacije i zvanično konstatovati nezakonito zapošljavanje Radulovića.

– Za ovaj slučaj predmet je formiran i nalazi se kod tužioca Miloša Šoškića u Specijalnom državnom tužilaštvu, sa svim dokazima. Nadam se vašem profesionalnom odnosu prema kompletnom dokaznom materijalu, te okončanju ovakve farse od zapošljavanja, koja kalja ugled ne samo Aerodroma Crne Gore već i države Crne Gore, naročito u međunarodnim organizacijama civilnog vazduhoplovstva – napisala je Biljana Кnežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:11