Miloš Čelanović / - SD
21/03/2024 u 11:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čelanović o stanju u energetskom sektoru: Rukovodeće strukture kao da se takmiče koju kompaniju će prije urušiti

Generalni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Miloš Čelanović osvrnuo se na medijska saznanja da je Agencija za zaštitu konkurencije utvrdila da je Elektroprivreda Crne Gore nezakonito dala državnu pomoć nikšićkoj željezari, odnosno 6,5 miliona eura za pokretanje proizvodnje čelika.

- Haos koji je stvoren u energetskom sektoru polako isplivava na vidjelo. Naime, rukovodstva EPCG, CEDIS-a i Rudnika uglja Pljevlja, kao da su se u prethodne tri godine takmičila koje će prije urušiti koji privredni subjekt. Afere koje isplivavaju svakodnevno, a na koje ukazujemo duži vremenski period teško je i pobrojati, a da se ne pomognemo Google pretragom - kazao je Čelanović.

AZK: EPCG nezakonito dodijelila pomoć turskim kompanijama

On je naveo neke od nepravilnosti vezane za poslovanje navedenih subjekata, kojima je javnost svjedočila u prethodnom periodu.

- Dakle, besomučno partijsko zapošljavanje koje se mjeri hiljadama novozaposlenih u ova tri subjekta. Prebacivanja novca iz EPCG u CEDIS da bi se prekrili katastrofalni poslovni rezultati odnosno minusi od preko 20 miliona eura. Otvaranje kćerke firme sa 400 zaposlenih bez radnih zaduženja. Sumnjivi ugovori o prodaji uglja prijateljima, partijskim drugovima i komšijama, a sve preko susjednog nam Beograda. Sumnjiva kupovina Željezare za 20 miliona od novca građana. Protivzakonita državna pomoć Željezari od preko 6 miliona, takođe budžetskih sredstava. Dijeljenje ugovora o radu po svadbama. Duplo negativno mišljenje o poslovanju od strane DRI. Igranja kladionice sa službenim karticama. Slupani službeni automobili i tako u nedogled - istakao je Čelanović.

Janović: Dvije nezakonite odluke Abazovićeve vlade koštale građane skoro osam miliona eura

On je izrazio zabrinutost povodom lošeg stanja u energetskom sektoru.

- Moje pitanje za sadašnje vršitelje vlasti je kada će se prekinuti ovo satiranje energetskog sektora kao jedne od tri vodeće privredne grane u Crnoj Gori i zašto do sada nije ništa učinjeno da se ova nepočinstva zaustave? A pitanje za tužilaštvo je, sto još treba da uradi ovaj bajni trojac sastavljen mahom od kadrova Demokrata i DFa, kako bi tužilaštvo reagovalo i podiglo optužnicu protiv odgovornih iz trio fantastika - zaključio je Čelanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:29