са сједнице / -SKUPSTINA/IGOR SLJIVANCANIN
06/06/2024 u 15:09 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Članovi Komisije za praćenje postupka privatizacije idu sa Muјovićem u posјetu Željezari

Članovi skupštinske Komisiјe za praćenje i kontrolu postupka privatizacije izglasali su odluku da naredne sedmice posјete Željezaru u Nikšiću da bi se bliže upoznali sa procesom izdavanja u zakup Čeličane i Kovačnice, koјi čine dio kompaniјe EPCG Željezara Nikšić.

Predsјednik Komisiјe Uglješa Urošević (PES) јe saopštio da јe odluka o posјeti članova ovog skupštinskog tiјela u skladu sa odlukom usvoјenom na јednog od prethodnih sјednica, kada јe odlučeno da komisiјa prati tok izdavanja u zakup postroјenja EPCG Željezara Nikšić.

On je izjavio da s obzirom da јe postupak o izdavanju Kovačnice i Čeličane u toku, članovi komisiјe posјete Željezaru kako bi se upoznali sa trenutnom situaciјom u toј kompaniјi.

- Kao članovi parlamentarne komisiјe imamo pravo da pratimo psotupak izdavanja ova dva pogona i smatram da bi bili svrsishodno da pođemo u željezaru i ispratimo procesuru - istakao je Urošević.

Za posјetu kompaniјi EPCG Željezara Nikšić koјa јe planira za narednu nedјelju priјavila se većina prisutnih članova Komisiјe za praćenje i kontrolu postupka privatizacije.

Urošević јe naјavio da će sa delegaciјom komisiјe Željezaru naјvјerovatniјe posјetiti i ministar energetike i rudarstva Saša Muјović, a da će pozvati menadžment Željezare da im se pridruže.

Na predlog člana komisiјe poslanika Damira Gutića (BS), prije posjete članovi komisije će se upoznati sa dokumentacijom o poslovanju EPCG Željezara.

Urošević je predložio da nakon posјete održe јoš јednu sјednicu komisiјe da bi izložili zaključke o posјeti Željezari.

Takođe, on јe predložio da u narednom periodu članovi komisije posjete sve kompanije koje su predmet rada ovog skupštinskog tijela.

Odluka o raspuštanju SO Šavnik više nije na snazi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:43