sa sastanka / - FOTO: MINISTARSTVO EKOLOGIJE, ODRžIVOG RAZVOJA I RAZVOJA SJEVERA
05/09/2024 u 11:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ćulafić: Potencijal za dalje unapređenje saradnje sa EBRD-om

Ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Damjan Ćulafić, sastao se sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u čijem su sastavu bili šef Kancelarije EBRD-a za Crnu Goru, Remon Zakarija, i glavni bankar, Radoslav Ralević.

Tokom sastanka razgovarano je o infrastrukturnim projektima, uključujući unapređenje vodosnabdijevanja na crnogorskom primorju, važnosti podrške lokalnim samoupravama u sprovođenju održivih razvojnih inicijativa, kao i o izgradnji regionalnih centara za upravljanje otpadom.

Poljoprivrednicima 450 hiljada eura podrške za zaštitu biodiverziteta

Ministar Ćulafić je pohvalio dosadašnju saradnju sa EBRD-om, istakavši da postoji veliki potencijal za njeno dalje unapređenje.

- Dosadašnja saradnja sa EBRD-om je bila izuzetno uspješna, a uvjeren sam da postoji značajan potencijal za njeno dalje unapređenje, naročito u oblasti ekoloških projekata koji moraju biti naš prioritet- ocijenio je Ćulafić. 

Zakarija je rekao da Crna Gora, u okviru procesa evropskih integracija, ima značajnu priliku koju treba maksimalno iskoristiti  i izrazio optimizam povodom rada crnogorske Vlade.

- EBRD će nastaviti da bude pouzdan partner u sprovođenju zajedničkih projekata i ostajemo otvoreni za sve vaše ideje koje smatrate važnim i ostvarivim- zaključio je Zakarija.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 09:46