foto: mers / - FOTO: MERS
03/09/2024 u 14:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ćulafić sa italijanskom amabasadorkom: Pronaći balans između korišćenja i zaštite resursa

Ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Damjan Ćulafić, sastao se sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori, Andreinom Marselom.

Tokom sastanka, obostrano je izražena saglasnost da je Crna Gora prelijepa zemlja sa puno potencijala koju treba zaštititi i u koju je potrebno nastaviti s ulaganjima.

- Ministar Ćulafić je istakao da je cilj da se na najbrži i najbolji način izbore sa nagomilanim problemima, kako bi se važni procesi priveli kraju. Naglasio je da njegov resor obuhvata i razvoj sjevera i održivi razvoj, te da je važno pronaći balans u korišćenju i zaštiti resursa. Ambasadorka Marsela je informisala ministra Ćulafića o projektu "Green Game", didaktičkom programu koji već 11 godina uključuje italijanske studente u inicijative vezane za održivost životne sredine i pravilno odvajanje otpada- navodi se u saopštenju.

Ćulafić – Šeldon: Projekti upravljanja otpadom i zaštite životne sredine ključni za Poglavlje 27

Ovaj projekat će uskoro proširiti svoje djelovanje i van granica Italije, a biće organizovan po drugi put u Crnoj Gori. Na kraju ambasadorka Marsela je uputila ministru Ćulafiću poziv da njegovo Ministarstvo bude dio organizacije ovog projekta, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Crne Gore nastavlja sa aktivnostima koje imaju za cilj zaštitu i unapređenje životne sredine, te se raduje budućoj saradnji sa Italijom na ovim i sličnim projektima.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 19:07