/ - SRDJAN BOLJEVIC
22/09/2023 u 20:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović: Moguće smanjenje akciza na gorivo i ponovno uvođenje akcije "Stop inflaciji"

On je najavio da će na sledećoj sjednici Vlade, u komunikaciji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma, biti određenih predloga koji će pokušati da "održivo idu ka smanjenju jednog dijela cijena u maloprodajnim objektima"

Država će pokušati da smanji inflaciju jer je ona na dugi rok neprihvatljiva i najviše štete pravi onima sa najmanjim prihodima, kazao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Damjanović je Televiziji Vijesti rekao da, ako se nastavi poskupljenje goriva u narednom periodu, Vlada bi mogla reagovati smanjenjem akciza.

On je najavio da će na sledećoj sjednici Vlade, u komunikaciji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma, biti određenih predloga koji će pokušati da "održivo idu ka smanjenju jednog dijela cijena u maloprodajnim objektima".

- Dakle, jedna vrsta onog projekta koji smo imali Stop inflaciji, koji mora ponovo da se uvede u sistem, jer svi svjedočimo da su cijene izuzetno porasle u prethodnih godinu dana - dodao je Damjanović.

On je naveo da će razgovarati i o nivou cijena goriva, odnosno naftnh derivata, koje prate na dnevnom nivou.

- Ako bude većih poremećaja, ako se one (cijene) kontinuirano budu povećavale, onda ćemo svakako naći načina da reagujemo, eventualno i smanjenjem akciza - rekao je Damjanović.

Ministarstvo finansija o smanjenju akciza na gorivo: Zahtjev Ibrahimovića inspirisan inicijativom DPS-a

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:36