Kabinsko osoblje Er Montenegra / - DUSAN ATLAGIC
12/07/2023 u 11:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Danas se obilježava Međunarodni dan stjuardesa i stjuarda

Profesija koja ima istoriju dugu više od 80 godina je vanvremenskai odolijeva opšteprisutnoj globalizaciji na tržištu rada u avio industriji

Svakog 12. jula u vazduhoplovstvu se obilježava Međunarodni dan stjuardesa i stjuarda.

Profesija koja ima istoriju dugu više od 80 godina je vanvremenska i odolijeva opšteprisutnoj globalizaciji na tržištu rada u avio industriji, saopštili su iz “Er Montenegra”.

- Pored primarnog zadatka koji se odnosi na bezbjednost i sigurnost putnika, stjuardese i stjuardi “Er Montenegra” su posvećeni promovisanju nacionalnog avio-prevoznika i pravi su reprezenti države i brenda i ponosno nose uniforme  sa estetskim i vizuelno prepoznatljivim identitetom - navode iz nacionalne avio-kompanije.

image

Kabinsko osoblje Er Montenegra

- DUSAN ATLAGIC

Navode da se, u skladu sa izazovima konkuretnog avio-tržišta koje ove godine doživljava ekspanziju, njihove stjuardese i stjuardi profesionalno prilagođavaju okolnostima i odgovaraju izazovima.

- Posjeduju izuzetnu komunikativnost, diplomatičnost, toleranciju, emocionalnu uzdržanost i dobro poznavanje stranih jezika. Pored sigurnog i u mjeri maksimalno mogućeg poštovanja reda letjenja putnici biraju avio-prevoznika čiji kvalitet usluge je jedan od važnijih faktora koji pravi razliku, a nosioci usluge u kabini aviona su stjuardese i stjuardi - navode iz “Er Montenegra”.

Podsjećaju na istorijat stjuardesa i stjuarda. Naime, tokom prvih letova putničkih aviona, kopilot je radio sa ljudima u avionu. Međutim, vlasnici aviona brzo su shvatili da to uopšte nije bezbjedno.

Počev od 1928. godine, u Njemačkoj, posadi je dodata treća osoba – stjuard (u početku su bili angažovani samo muškarci).

Godine 1930. Sjedinjene Američke Države shvatile su da su mlade djevojke mnogo pogodnije za taj posao, a avio-kompanije su preuzele odgovornost za dizajn njihove uniforme za koju je važna estetika koliko i udobnost.

- Da Er Montenegro ima najbolji tim kabinskog osoblja govori i dinamičan rast broja prevezenih putnika našim vazduhoplovima.

U to ime, svima kolegama kabinskog osoblja “Er Montenegra” i drugih avio-kompanija želimo da izrazimo zahvalnost, čestitamo praznik i poželimo mirne i sigurne letove - saopštili su iz “Er Montenegra”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:59