Milojko Spajić sa Jukiom Kanijem / - FOTO: KABINET VLADE
15/01/2024 u 20:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Davos: Spajić se sastao sa čelnikom japanske kompanije JERA

Premijer predstavio energetske potencijale Crne Gore predstavnicima jedne od najpoznatijih energetskih kompanija na svijetu

Tokom učešća na 54. godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se Jukiom Kanijem, predsjednikom i globalnim izvršnim direktorom japanske kompanije JERA, jednom od najvećih energetskih kompanija u svijetu.

Spajić je predstavio energetske potencijale Crne Gore ističući da Vlada strateški pristupa pitanju energetske tranzicije i sa posebnom pažnjom razmatra potencijalna partnerstva.

- Energetika je važan resurs kojim Crna Gora raspolaže. Da bismo ga u punom kapacitetu stavili u službu razvoja, potrebne su nam najbolje tehnologije i kredibilni partneri - poručio je premijer.

Predsjednik kompanije JERA je iskazao interesovanje za nastavak komunikacije sa resornim ministarstvom kako bi se detaljnije upoznali sa energetskim portfolijom i razmotrili modele potencijalne saradnje.

Sastanku je prisustvovao korporativni potpredsjednik, izvršni i finansijski direktor Kazuo Sakairi.

JERA jedna od najvećih svjetskih energetskih kompanija koja je po 50 odsto vlasništvu dvije državne energetske kompanije Japana, saopšteno je iz kabineta predsjednika vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:12