Đeljošaj i Rajnke / - FOTO: MEK
02/10/2024 u 17:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đeljošaj sa Rajnke: Amerika je naš glavni saveznik

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj kazao je da su SAD glavni saveznik Crne Gore.

Đeljošaj je upoznao ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke  sa radom Ministarstva ekonomskog razvoja kada je evropski put Crne Gore u pitanju, posebno u vezi legislativnih i administrativnih zahtjeva za zatvaranje poglavlja 7, 10 i 20.

Đeljošaj je istakao značaj odličnih odnosa Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.
-SAD su naš glavni saveznik i kroz međusobnu saradnju i američku ekspertizu u oblasti ekonomije, trgovine, investicija i razvojnih projekata, naša zemlja dobija snažnu podršku. U tom pravcu ide i dalje produbljivanje saradnje sa američkim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori i potencijalnim zainteresovanim kompanijama, koje mogu biti primjer za mala i srednja preduzeća kako povećati proizvodni i razvojni nivo - dodao je potpredsjednik Vlade Đeljošaj.

- Dodatno učvršćujemo naše partnersrvo kroz intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, a Ekonomski dijalog je primjer naših jakih ekonomskih i partnerskih veza - zaključio je potpredsjednik Vlade Đeljošaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 17:21