/ Демократска Црна Гора
12/10/2021 u 09:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Демократе добиле позитиван извјештај ДРИ о пословању за 2020. годину

Демократе су у поступку ревизиjе презентирале Извjештаj о материjално-финансиjском пословању за 2020. у коjем су садржани сви извjештаjни подаци за финансиjско пословање женске организациjе

Државна ревизорска институциjа (ДРИ) jе обjавила Извjештаj о ревизиjи Годишњег консолидованог финансиjског извjештаjа Демократске Црне Горе за 2020. годину, који је обавила.

Чланови колегијума ДРИ, Никола Н. Ковачевић и др Бранислав Радуловић, дали су позитивно мишљење на финансиjску ревизиjу Годишњег финансиjског извjештаjа и позитивно мишљење са скретањем пажње на ревизиjу правилности пословања Демократске Црне Горе за 2020. годину.

- Ревизиjом jе утврђено да jе партиjа за потребе прикупљања средстава за финансирање изборне кампање за локалне изборе одржане 30. августа 2020. године у три општине (Будва, Котор и Андриjевица) отворила jедан жиро рачун, иако jе Законом о финансирању политичких субjеката и изборних кампања прописано да политички субjект у сврху прикупљања средстава за финансирање трошкова изборне кампање отвара посебни жиро рачун код институциjе овлашћене за послове платног промета. Партиjа jе ангажовала осам извршилаца по уговору о диjелу (уз исплаћене нето накнаде у укупном износу од 4.055,00 еура), за вршење послова сређивања партиjске документациjе за потребе општинских одбора, иако исти по природи и опису посла спадаjу у послове редовне дjелатности партиjе - наводи ДРИ у извјештају.

Демократе су у поступку ревизиjе презентирале Извjештаj о материjално-финансиjском пословању за 2020. у коjем су садржани сви извjештаjни подаци за финансиjско пословање женске организациjе.

- Ревизиjом Годишњег консолидованог финансиjског извjештаjа Демократске Црне Горе за 2020. годину, Државна ревизорска институциjа jе извршила контролу реализациjе препорука датих у Извjештаjу о ревизиjи Годишњег финансиjског извjештаjа за 2019. годину. Ревизиjом jе утврђено да jе субjект ревизиjе реализовао све препоруке коjе су дате у Извjештаjу о ревизиjи Демократске Црне Горе за 2019. годину - наводе из ове институције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:57