/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
29/03/2023 u 08:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DRI: Albanska alternativa da dostavi novi Izvještaj o realizaciji preporuka

Izvještaj o realizaciji preporuka DRI će dostaviti subjektu revizije i skupštinskom Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu

Državna revizorska institucija je objavila Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Albanske alternative za 2020. godinu  - II Izvještaj, koji je dostupan na zvaničnoj internet stranici www.dri.co.me. 

-Državna revizorska institucija je izvršila reviziju Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Albanske alternative za 2020.godinu i sačinila Konačni izvještaj o reviziji od 14.10.2021. godine u kojem je subjektu revizije dato 8 preporuka za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti i jedna preporuka drugom državnom organu- navode u saopštenju.

Subjekt revizije je blagovremeno dostavio Državnoj revizorskoj instituciji Izvještaj o realizaciji preporuka (12.04.2022. godine), sa pratećom dokumentacijom o realiazciji preporuka, dok je novi Izvještaj o realizaciji preporuka sa pratećom dokumentacijom dostavljen 22.12.2022.godine, sa zakašnjenjem od 36 dana.

Nadležni Kolegijum DRI u sastavu Predsjedavajući Senatom DRI, senator Nikola N. Kovačević – rukovodilac Kolegijuma i senator Zoran Jelić - član Kolegijuma zaključio je nakon II kontrole realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji  Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Albanske alternative za 2020. godinu, da nema značajnijih promjena u statusu realizacije 5 preporuka, koje su nakon prve kontrole zahtijevale dalje praćenje, te da iste zahtijevaju i dalje praćenje.

S tim u vezi, zaključak Kolegijuma je da Albanska alternativa za 5 preporuka koje zahtijevaju dalje praćenje dostavi dodatnu dokumentaciju, dokaze i obrazloženja, kao i novi Izvještaj o realizaciji preporuka najkasnije do 25.09.2023.godine.

Izvještaj o realizaciji preporuka DRI će dostaviti subjektu revizije i skupštinskom Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:02