svečana sjednica / - FOTO: EPCG
23/09/2024 u 16:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đukanović: Obnovljivi izvori energije su budućnost

Povodom tri godine od osnivanja EPCG Solar gradnje, u Nikšićkom pozorištu danas je održana svečana sjednica, na kojoj je bilo riječi o rezultatima rada, ali i planovima i viziji poslovanja za naredni period.

- Solar gradnja je firma koja ima budućnost i jedna je od rijetkih državnih firmi koja zaista radi i privređuje i od nemjerljivog je značaja za razvoj energetskog sektora u Crnoj Gori‘- poručio je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Milutin Đukanović.

Đukanović je kazao da su obnovljivi izvori energije budućnost i da je potrebno ugraditi na stotine megavata, jer za to ima potencijala.

- Osim sprovođenja projekata Solari, plan je da se ugradnja solarnih panela nastavi u još većem obimu, u okviru projekata kao što su solarna elektrana Velje Brdo snage 200 MW i projekat izgradnje plutajuće SE na Slanom jezeru snage 40 MW. Elektroprivreda je u 2025. godini planirala pokretanje novih projekata na čijoj dokumentaciji se aktivno radi, SE Krupac Ozrinići i Kapino polje, a za njihovu realizaciju Solar gradnja će biti od ključne važnosti’- poručio je Đukanović.

Da je Solar gradnja zamajac ekonomskog razvoja u Nikšiću, poručio je i predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, koji je otvorio svečanu sjednicu.

EPCG i IRF potpisali ugovor za projekat „Solari 5000+ 70mw“ vrijedan 10 miliona eura

- Solar gradnja je danas za Nikšić ono što su nekad bila velika uspješna preduzeća, poput Boksita i Željezare. Vjerujem da će ova firma u budućnosti biti nosilac privrednog razvoja ovog grada i države‘-  kazao je Kovačević.

Prisutnima se obratila i predsjednica Odbora direktora EPCG Solar gradnje Marina Jočić, koja je poručila da i dalje očekuje predani rad i zalaganje zaposlenih, od čega zavisi i napredak firme i njihov bolji status.

- Vjerujem da ova firma u budućnosti može da bude jedna od najuspješnijih u Crnoj Gori i da ćemo biti u mogućnosti da zaposlenima pružimo više u pogledu poboljšanja standarda – povećanja zarada i rešavanja stambenih pitanja- kazala je.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora u Solar gradnji Milutin Marojević čestitao je zaposlenima dan firme, poručivši da je poslovanje Solar gradnje neraskidivo povezano za matičnom kompanijom.

- Ne smijem zaboraviti da pomenem rukovodstvo i kolege iz Elektroprivrede, naše matične kompanije koja je i osnovala Solar gradnju, i da se zahvalim na nesebičnoj podršci od prvog dana.  Kao ćerka firma Elektroprivrede Crne Gore, dio smo novog, velikog investicionog ciklusa i razvoja novih, zelenih izvora energije. Nema ni najmanje sumnje da su obnovljivi izvori budućnost energetike i siguran sam da smo u pravom trenutku krenuli u pravom smjeru- poručio je Marojević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 16:08