Goran Đurović / -ГОРАН ЂУРОВИЋ
21/11/2021 u 17:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Коалиција "Црно на бијело" подржава план "Европа сад"

Он је програм Европа сад назвао храбром реформом и храбрим потезом

Програм Европа сад добиће пуну подршку коалиције Црно на бијело, саопштио је потпредсједник Грађанског покрета УРА, Горан Ђуровић и додао да су потребне такве храбре реформе које ће дугорочно донијети бенефите грађанима и црногорској економији.

 - Искрено очекујем и слажем се са оним што је рекао министар финансија и социјалног старања, Милојко Спајић, да ће тај план добити подршку 81 посланика. Оно што засигурно знам јесте да ће добити подршку коалиције Црно на бијело -  казао је Ђуровић агенцији Мина-бизнис

Он је навео да је евидентно да задњих дана постоје одређена условљавања појединих актера и интересантно је да она долазе како од владајуће већине, односно Демократског фронта (ДФ), тако и од опозиције односно Демократске партије социјалиста (ДПС).

 - Биће врло интересантно видјети како ће и једни и други својим члановима и бирачима објаснити чињеницу да ће бити уздржани или против нечега што својим гласачима и свим грађанима Црне Горе доноси одређену добробит. То је, кроз повећање личних доходака, боље услове рада и за привреднике боље услове за привреду, кроз смањење пореза и доприноса на плате - оцијенио је Ђуровић.

Он је програм Европа сад назвао храбром реформом и храбрим потезом.

 - Има ли дозу ризика? Има, али вјерујемо да се без храбрих потеза, реформи и одређених ризичних потеза не може трансформисати и мијењати ова Црна Гора - казао је Ђуровић.

Он је навео да је у држави 30 година био један систем који се базирао на биједним минималним платама и привреди која је била уцјењивана.

- Тога више не смије да буде. Привредници морају да буду слободни и јаки, а грађани да имају барем за те минималне услове живота, а то је у овом тренутку тих 450 еура - сматра Ђуровић.

Он је рекао да ће те реформе сигурно погодити некога и додао да не постоје реформе у свијету, нити су се игдје десиле, а да нијесу погодиле некога у одређеном тренутку.

 - Краткорочно ће можда да боле, али ће дугорочно донијети итекако бенефите и добробит црногорској економији - сматра Ђуровић.

Он је казао да не зна све детаље програма, али да вјерује да су ресорни министри Јаков Милатовић и Милојко Спајић свјесни корака ка којем иду и да су се добро консултовали са међународним партнерима, односно Међународним монетарним фондом (ММФ), Свјетском банком (СБ) и Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) и да ће добити јасну подршку за тај њихов концепт.

 - Видим да су јако увјерени да могу да га изгурају и они имају нашу пуну подршку да спроведу реформе и да од 1. јануара повећање плата осјете сви грађани у Црној Гори - закључио је Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:23