/ - FOTO: EPCG
30/09/2022 u 09:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EPCG: Popust važi do kraja godine

Odbor direktora EPCG koristi priliku da pozove građane da, polazeći od činjenice da se cio svijet nalazi u stanju energetske krize, racionalizuju potrošnju električne energije

Popust za električnu energiju distributivnih kupaca, koji je važio od 1. jula do danas, primjenjivaće se do kraja godine, odlučio je Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG).

Iz te kompanije su objasnili da će i dalje važiti popust za domaćinstva, priključena na elektrodistributivni sistem, koje snabdijeva EPCG, a koja su bez duga za utrošenu električnu energiju na kraju obračunskog perioda, prenosi Mina.

Odlukom su obuhvaćena domaćinstva koja su članovi Zlatnog tima, sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 kilovat sati u visini od 13 odsto na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.

Odluka se odnosi i na domaćinstva, odnosno ostale redovne kupce sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 kilovat sati u visini od pet odsto na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.

Iz EPCG su kazali da je svrha takve politike popusta podsticanje štednje.

- Odbor direktora EPCG koristi priliku da pozove građane da, polazeći od činjenice da se cio svijet nalazi u stanju energetske krize, racionalizuju potrošnju električne energije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:58