EPCG / - EPCG
16/08/2024 u 12:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

EPCG: Vladimir Milutinović nije plaćao račune, struja isključena zbog duga

Iz Elektroprivrede Crne Gore reagovali su na tekst objavljen u Dnevnim novinama Dan i na portalu Dana "Podgoričanin Vladimir Milutinović ostao bez struje zbog duga pod sporom". Oni su saopštili da se na Milutinovića vode dva mjerna mjesta i da su oba su isključena zbog duga, a da je postupak isključenja mjernih mjesta sproveden shodno zakonu.

Iz EPCG navode da je opomene korisnik uredno primio, o čemu postoji i službena potvrda.

- Važno je istaći da kod  Službe za pravnu praksu i podšku FCS u okviru Sektora za pravnu praksu i podršku FC ne postoji niti jedan aktivan sudski postupak pokrenut od strane ovog potrošača. Istina je da gospodin Milutinović konstantno ističe prigovore kojih je veliki broj, s tim što je na svaki prigovor uredno odgovoreno. Odgovor na prigovor je od 06.08.2024. godine i u njemu se konstatuje da je vlasnik 02.08.2024. odbio da kontrolorima omogući kontrolu brojila. Kako je isključenje sprovedeno nekoliko dana nakon Odgovora, ispunjeni su svi zakonski uslovi koji inače prethode isključenju. Takođe, dana  15.08.2024. godine je stigao novi prigovor, na koji je, istog dana, odgovoreno tako da se odbija. Scan odgovora na prigovor je u prilogu ovog reagovanja - kazali su u saopštenju.

Dalje, kako dodaju, "u izjašnjenju nadležne Službe u okviru Sektora za upravljanje potraživanjima, jasno stoji da za račune od marta do decembra 2023. potrošač nije imao uplata, a kod Sektora za prigovore postupljeno je na način što su na svaki izjavljeni prigovor poslata Obavještenja potrošaču."

Ističu da potrošač Milutinović Vladimir niti je uredno plaćao račune za posljednje dvije godine, niti postoji aktivan postupak kojim osporava račune.

Podgoričanin Vladimir Milutinović ostao bez struјe zbog duga pod sporom

- Ne manje važno, EPCG nema nadležnost nad određivanjem koji kupci pripadaju kategoriji ranjivih već je to isključiva nadležnost Centra za socijalni rad. Nakon ostvarenih prava kod Centra za socijalni rad ova institucija svakomjesečno šalje spiskove ranjivih kupaca sa procentima subvencija prema kategorijama koje EPCG primjenjuje na računima. Kupac Milutinović Vladimir je imao subvenciju zaključno sa 30.04.2024. godine. Na spiskovima koje Centar za socijalni rad proslijeđuje EPCG od maja 2024. godine nema kupca Milutinović Vladimira - zaključuju u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 23:19