/ foto: SRDJAN BOLJEVIC
22/02/2023 u 10:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

EPCG Željezara Nikšić od sjutra zvanično počinje sa radom

Za oko 197 bivših radnika Željezare urađen je raspored i dobili su zaduženja, kazao je Manojlović

Nova firma „EPCG Željezara Nikšić“ od jutra zvanično počinje sa radom, kazao je za Portal RTNK izvršni direktor tog preduzeća Đorđije Manojlović.

- Sjutra otvaramo kapije nove fabrike. Za oko 197 bivših radnika Željezare urađen je raspored, dobili su zaduženja. Od sjutra počinjemo sa pripremnim radovima- kazao je Manojlović.

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) od turske firme „Tosčelik“ otkupila je imovinu Željezare za 20 miliona eura koje su im isplatili u dvije rate.

 Poslednja rata u iznosu od pet miliona eura plaćena je sredinom mjeseca, a prije nekoliko dana EPCG je registrovala firmu „EPCG Željezara Nikšić“.

Manojlović podsjeća da pripremni radovi podrazumijevaju čišćenje kruga fabrike i njenih pogona, kao i novi popis imovine.

Rad u „EPCG Željezara Nikšić“ biće organizovan u četiri segmenta, a planirano je uposlenje 304 radnika.

"Tosčelik“, ćerka firma turske  „Tosjali grupe“, imovinu nikšićke fabrike kupila je za oko 15,1 milion eura 2012. godine.

Željezara je tada bila u stečaju, a novi vlasnik je obećavao da će za tri godine uložiti 35 miliona eura, a broj radnika povećati do 550, ali to nije realizovano.

U martu 2021. godine „Tosčelik“ je u Željezari obustavio proizvodnju, a 1. septembra prošle godine otpustili su svih 229 proizvodnih radnika koji su proteklih mjeseci protestovali na krovu Željezare.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 03:20