Врачар / Фото: ЕПЦГ
02/12/2021 u 21:41 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Финансијски директор Електропривреде демантовао Електропривреду

Из Електропривреде демантовали вечерас информације да су спремни да преузму или купе КАП

"Дан" је јуче објавио текст у ком су из Електропривреде званично казали да постоје размишљања у компанији о преузимању управљања КАП-а којим би гарантовали 24 зараде запосленима, уколико би друга страна на то пристала.

Електропривреда ће тражити преузимање Комбината алуминијума

Међутим, финансијски директор ЕПЦГ Миро Врачар у изјави РТЦГ-у је то демантовао.

На другом дневнику и на порталу РТЦГ је наведено да "из Електропривреде демантују информације да су спремни да преузму или купе КАП", након чега иде изјава Врачара.

- Никада такву понуду нисмо упутили никоме, ни нашем оснивачу држави, ни Унипрому, ни било коме - изјавио је РТЦГ-у Врачар.

Дио изјаве да нису такву понуду упутили није споран, јер то "Дан" није ни наводио, нити нам је то дан раније саопштено из ЕПЦГ, али јесте спорно да Врачар демантује да су размишљали о таквој опцији за преузимање КАП-а.

Тиме је демантовао званичан став Електропривреде који је "Дану" саопштен дан раније.

Из ЕПЦГ "Дану" нису слали демант на текст, односно нису кориговали свој став то јест своје размишљање, а деманти, да нам је познато, нису слали ни РТЦГ-у

На крају имамо три солуције: или да су у ЕПЦГ промијенили размишљања у 24 часа или да су одустали од таквог размишљања или да финансијски директор има другачије информације и другачији став од онога што је званични став Електропривреде на чијем челу је одбор директора.

Након што је изашао прилог на РТЦГ-у и текст на порталу РТЦГ "Дан" је звао једног од директора у ЕПЦГ који нам је у незваничном разговору казао да у ЕПЦГ и даље размишљају о преузимању КАП-а, ако би држава учествовала у томе.

Такође нам је речено да упркос таквом непромијењеном ставу неће слати демант РТЦГ-у.

Да зло буде веће, према незваничним инфромацијама "Дана", управо је финансијски директор на једној од сједница борда директора казао да ЕПЦГ од мјесечног губитка, у случају продужења уговора са КАП-ом од 1. јануара под истим условима, у износу од 10 милиона може да финансира плате за раднике КАП-а 24 мјесеца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 12:30