ervin Ibrahimović / - FOTO: DAN
28/10/2023 u 17:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović traži novi konkurs za direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo

Diploma pilot helikoptera, koju posjeduje predloženi kandidat, odgovara kvalifikaciji VI, nivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija”, naveo je u pismu Ibrahimović

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) zatražilo je od Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) da razmotre mogućnost poništavanja konkursa za izbor direktora i raspisivanje novog u skladu sa zakonskim propisima.

Na adresu direktorke Uprave za inspekcijske poslove Ane Vujošević stigla je i prijava zvizdača iz Agencije, koji je tražio hitan inspekcijski nadzor u vezi s dešavanjima sa izborom direktora.

U pismu, u koje je portal ADRIA imao uvid decidno piše, da predloženi kandidat Vladislav Vlahović ne ispunjava tražene uslove.

Podsjećamo, upravo je Vlahovića prethodni Savjet izabrao, a između ostalih za njega glasao i sadašnji predsjendik Savjeta ACV Dejan Stojanović, kojeg je na to mjesto predložilo upravo Ministarstvo kapitalnih investicija.

“Diploma pilot helikoptera, koju posjeduje predloženi kandidat, odgovara kvalifikaciji VI, nivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija”, naveo je u pismu Ibrahimović.

Napominje da je zakon jasan i da za ovakvo mjesto kandidat mora imati VII 1 stepen stručne spreme.

“Neophodno je da u što kraćem vremenskom periodu organ upravljanja ACV na čijem ste čelu iz okvira svojih nadležnosti sa posebnom pažnjom izvrši uvid u dokumentaciju koja je u posjedu ACV počev od prijave za slobodno radno mjesto, preko raspisivanja konkursa do sada i ispita okolnosti pod kojima je raspisan konkurs. Potrebno je da utvrdite da li je kompetan postupak sproveden na transparentan i legitiman način u skladu sa aktuelnim pravnim aktima. Dodatno da ispitate navode da li predloženi kandidat po sili zakona mora biti u penziju. Resorno ministarstvo je stava da se razmotri mogućnost poništenja konkursa i raspisivanja novog u skladu sa pravnim propisima Crne Gore”, kaže Ibrahimović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 21:18