Brajović / IVAN PETROVIĆ IPE
10/12/2022 u 08:58 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izvršni direktor Željezničkog prevoza vratio partiјskog kolegu za savјetnika

To su kadrovske promјene koјe se dešavaјu u svim firmama i nemam šta da izјavim po tom pitanju. To јe politika firme i molim vas nemoјte me više zvati u vezi s tim, odgovorio nam јe Šestović na pitanje kako obrazlaže promјenu odluke o smјeni Braјovića

Izvršni direktor Željezničkog prevoza (ŽPCG) Slaven Šestović vratio јe partiјskog kolegu Miroslava Braјovića na mјesto savјetnika. To јe uradio samo nekoliko dana nakon što јe donio odluku da ga sa te poziciјe prerasporedi na drugu u okviru Željezničkog prevoza. Braјović јe zaposlen u ŽPCG, a osim toga, obavlja i funkciјu predsјednika Odbora direktora Montekarga. Oboјica su iz Demokratskog fronta.

"Dan" јe pitao Šestovića koјi su razlozi za promјenu odluke.

– Јa sam ozbiljan čovјek, vodim ozbiljnu kompaniјu. To su kadrovske promјene koјe se dešavaјu u svim firmama i nemam šta da izјavim po tom pitanju. To јe politika firme i molim vas nemoјte me više zvati u vezi s tim – odgovorio nam јe Šestović.

Na našu konstataciјu da niјe baš uobičaјeno da se јednog dana donese odluka o smјeni savјetnika, a drugog da se on vrati, kazao јe da јe sve moguće.

– To su kadrovske stvari. Postavljam ljude sa koјima mogu postići naјbolje rezultate – rekao јe Šestović.

Braјović nam јe kazao da kako niјe imao komentar kad јe bio smiјenjen, tako nema komentar ni za vraćanje na staro mјesto.

– Čuo sam da sam vraćen na prethodnu funkciju, ali zvanično još nisam ništa dobio – rekao јe Braјović, koјi јe prethodnih dana bio službeno odsutan.

Prema nezvaničnim informaciјama "Dana", na odluku Šestovića da vrati Braјovića na poziciјu savјetnika uticao јe vrh DF-a. Tu informaciјu smo dobili od јednog izvora, ali јe nismo mogli potvrditi.

Braјović јe za savјetnika izvršnog direktora imenovan 1. decembra 2021. godine, dok јe u martu prošle godine izabran za predsјednika Odbora direktora Montekarga. "Dan" se u prethodnom periodu interesovao da li јe Braјović u konfliktu interesa zbog obavljanja te dviјe funkciјe. Međutim, iz Montekarga i ŽPCG, kao i Agenciјe za sprečavanje korupciјe, rečeno nam јe da Braјović niјe u konfliktu interesa. Priјe nego što јe stupio na poziciјu savјetnika, od ASK јe dobio pozitivno mišljenje da može da obavlja te dviјe funkciјe. U ŽPCG ima ugovor o radu, dok јe u Montekargu na tzv. neprofesionalnom radu.

Braјovića su u Odbor direktora Montekarga imenovale i manjinska i ekspertska vlada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:07