БИЉАНА КНЕЖЕВИЋ / ФОТО: ИВН ПЕТРОВИЋ ИПЕ
17/03/2022 u 06:17 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевићева Бојанићу: Реваншизам Аеродрома према мени се наставља, молим Вас за хитну реакцију

Молим Вас да се ово неспорно питање ријеши без огромних судских трошкова, за које огромне накнаде узимају адвокати Аеродрома ЦГ, канцеларија Медојевић - Јончић, казала је Кнежевић

Бивша савјетница извршног директора Аеродрома Црне Горе Биљана Кнежевић обратила се Министру капиталних инвестиција Младену Бојанићу поводом тужбе коју су Аеродроми Црне Горе (АЦГ) поднијели Основном суду, којом траже 22.504 еура са припадајућом каматом.

Кнежевић је 2006. године узела кредит за који је гарант било државно предузеће, које је и дало мјенично овлашћење, а на основу којег је Црногорска комерцијална банка (ЦКБ) 2013. године наплатила 22.504 еура од Аеродрома.

Писмо преносимо интегрално: 

Поштовани господине Министре,

Реваншизам Аеродрома Црне Горе према мени, због откривања и процесуирања незаконитих запошљавања, се наставља. Добила сам скандалозну тужбу од АЦГ, у којој траже да им платим 22,504.05 еура, увећано за камате, за преостали дуг по мом кредиту који износи тачно 12,906.66 еура.

Од укупне кредитне обавезе, у износу од 43,361.54 еура, ја сам до данас вратила тачно 30,454.88 еура. 

Директор Јандреоски ми је, уз деградирајући анекс, у новембру мјесецу, понудио споразум, да утврдимо разуман износ рате, да ми се одбија од плате, за дуг од 12,906.66 еура  јер ми је у ранијем периоду скидано по 662 еура од плате, због чега сам упућивала бројне примједбе, те су у мају 2018. године, са обуставама престали, јер сам запријетила тужбом.

Са Јандреоским сам договорила састанак, истичући да је дуг неспоран, који је на мој захтјев, због погоршаног здравственог стања Јандреоски одложио за недјељу дана али тај састанак никад није сазвао, иако се обавезао. Прилажем преписку уз овај емаил, која све ово потврђује.

Такође прилажем и предлог за споразумно рјешавање дуга, потписан од стране Јандреоског, у износу од 12,906.66 еура, а не никако 22,504.05 еура, колико је наведено у тужби.

Умјесто да се сређује опште расуло и хаос у државној компанији, која је преплављена новим запосленим лицима, а прича се јавно о вишку запослених од око 50 посто, руководство смишља начине како да ме финансијски уништи, покрећући без основа дисциплинске поступке, кривичне пријаве и тужбе, све само због моје отворене борбе да заштитим државни интерес.

Молим Вас да се ово неспорно питање ријеши без огромних судских трошкова, за које огромне накнаде узимају адвокати Аеродрома ЦГ, канцеларија Медојевић - Јончић.

За све поступке које сам процесуирала ја сам сама писала тужбе и све поднеске и немам адвоката.

Због неспособности Аеродрома Црне Горе да питање мог кредита ријеше годинама уназад, треба да ја сада будем кажњена јер сам угрозила кабинет извршног директора и замјеника, откривајући незаконите активности.

Молим Вас за заштиту мог професионалног и личног интегритета.

Поштовани господине министре,

У циљу заштите државне имовине од нестручног руковођења, те заустављања активности којима се искључиво унапређује ЦВ извршног директора а компанији намећу огромни трошкови (попут организације прескупог  аеродромског евента, у најави), молим Вас за хитну реакцију, те ревизију избора чланова одбора директора Аеродрома Црне Горе, уз чији благослов се све ове активности реализују, а чијим незнањем се и извршни директор јавно хвали у интервјуу  "Вијестима" из јануара мјесеца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:54