Biljana Knezevic / Foto: IVAN PETROVIC-IPE
08/11/2023 u 13:46 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević od Višeg suda traži hitan nastavak spora o imenovanju Radulovića: Neophodno zaštititi državni interes

Knežević je istakla da imajući u vidu i dokaze koje je blagovremeno priložila, a koji su izdati od nadležnih državnih institucija, nedvosmisleno je jasno da odluku o imenovanju treba poništiti u nastavku suđenja, koje treba zakazati odmah

Bivša savјetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević uputila je treću urgenciju Višem sudu da u najkraćem roku naloži nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Podgorici radi poništaja odluke Aerodroma o imenovanju Petra Radulovića na mjesto zamjenika izvršnog direktora (i to na neodređeno vrijeme), a bez adekvatnog radnog iskustva.
Spor je obustavljen rešenjem Osnovnog suda od 3.5.2023. godine.

– Rešenjem od 3. maјa 2023. godine spor se obustavlja dok se ne riješi predmet u Osnovnom državnom tužilaštvu, čiji je premet falsifikovanje dokumentacije kojom je Radulović pokušao zadovoljiti uslove oglasa. I meni kao pravnom laiku je očigledno da rezultat rada ODT-a nije od presudnog značaja za nastavak spora, jer je Radulovićeva potvrda o radnom iskustvu u svakom slučaju nedostatna, a preostala konkursna dokumentacija neuredna i nepotpuna – navela je Knežević u dopisu.

Ona je istakla da imajući u vidu i dokaze koje je blagovremeno priložila, a koji su izdati od nadležnih državnih institucija, nedvosmisleno je jasno da odluku o imenovanju treba poništiti u nastavku suđenja, koje treba zakazati odmah.

– Predmet izviđaja ODT-a je lična odgovornost lica za falsifikovanje potvrde o radnom iskustvu. Predmet procesa koji se vodi u Osnovnom sudu je čisto političko zapošljavanje, zasnovano na nepotpunoj i neurednoj dokumentaciji. Presuda Osnovnog suda treba da zaštiti interes države u upravljanju državnom imovinom, vrijednom milione eura, te sa blizu 1.000 zaposlenih u Aerodromima – istakla je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:33