Biljana Knežević / Dan
20/12/2023 u 07:29 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević uputila novi dopis ODT-u: Radulović prevarom imenovan na funkciju direktora

Njihov klijent je prevarnom radnjom došao na visoku državnu poziciju i to na neodređeno vrijeme, te
zbog toga treba da odgovara i on i svi koji su mu to omogućili, poručila je Knežević u dopisu ODT-u

Bivša savјetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević uputila јe dopis tužiteljki Osnovnog državnog tužilaštva Biljani Medenici povodom informaciјa da su branioci zamjenika direktora te kompanije Petra Radulovića sigurni u pozitivan ishod izviđaja tužilaštva, jer su plasirali tezu da je Radulović volontirao u kompaniji Vir Metaloprerada.

– Želim ovim putem da ukažem na precizan stav Zakona o volontiranju kojim nije dozvoljeno volontiranje u profitnim organizacijama a kompanija Vir Metaloprerada to svakako jeste. Nadalje, Radulović je, prema dokumentaciji Biroa, bio registrovan kao nezaposleno lice, a ne kao volonter. Prema istom zakonu, evidencija volontera vodi se na Birou i obavezna je za svakog volontera i instituciju. Svakako, Radulović nije ni mogao biti evidentiran na zvaničnoj državnoj evidenciji volontera, jer volontiranje je moguće samo u nevladinim organizacijama i institucijama neprofitnog karaktera – ističe Knežević u dopisu.

Knežević navodi i da vјeruјe da јe tužiteljka sve to konstatovala uvidom u spise predmeta.

– Njihov klijent je prevarnom radnjom došao na visoku državnu poziciju i to na neodređeno vrijeme, te zbog toga treba da odgovara i on i svi koji su mu to omogućili. Aerodromi treba da budu obeštećeni za blizu 120.000 eura kojima je Radulović samo po osnovu zarade "čašćen" od strane državne kompanije, od dana imenovanja, ne računajući brojne druge privilegije, poput putovanja u inostranstvo gotovo svakog mjeseca, dnevnica, službenog automobila i brojnih drugih nezasluženih beneficija. Nadam se da se država neće prepustiti prevarantima i manipulatorima i vjerujem u Vašu stručnost i snagu da odvojite žito od kukolja – zaključila јe Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:30