/ foto youtube
15/11/2021 u 11:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Компанија Свети Стефан хотели: Покренули арбитражни поступак пред судом у Лондону

Из менаџмента компаније су казали да се некоришћавањем имовине, која у овом случају представља најљепши и највриједнији дио Јадранске обале, прогресивно умањује њена вриједност

Компанија Свети Стефан хотели покренула је арбитражни поступак пред судом у Лондону против закупаца хотела Свети Стефан и Милочер, предузећа Adriatic Properties i Aman, како би заштитила своја права из уговора, али и капитал акционара и имовину друштва.

Та компанија је на сједници Одбора директора у петак донијела одлуку о покретању поступка заштите права пред арбитражним судом у Лондону у складу са уговором о дугорочном закупу хотела Свети Стефан и Милочер од 31. јануара 2007. године и анексом I уговора од 5. јануара 2013, закљученим са предузећем Adriatic Properties.

Из менаџмента компаније Свети Стефан хотели су казали да се некоришћавањем имовине, која у овом случају представља најљепши и највриједнији дио Јадранске обале, прогресивно умањује њена вриједност.

- Стога је компанија Свети Стефан хотели обавезна да предузме радње којима би се предуприједило наступање штете по друштво и имовину. У том погледу, обратили смо се међународном трибуналу са сједиштем у Лондону, да на брз и ефикасан начин ријеши спорна питања у вези са испуњењем уговора и на тај начин обезбиједи да Adriatic Properties i Aman поштују уговорне и законске обавезе које се тичу управљања хотелима на Светом Стефану- наводи се у саопштењу менаџмента.

Они су подсјетли да су хотели Свети Стефан и Милочер остали затворени ове године, као и да постоје озбиљне индиције да ће се то десити и наредне. Осим тога, како су додали, закупац и Аман отварање хотела уцјењују добијањем гаранција које су правно неодрживе у смислу уговора о закупу и црногорских закона.

Из компање Свети Стефан хотели су објаснили да су прије усвајања такве одлуке предузели све активности како би омогућили закупцу да извршава уговорне обавезе сходно договореним стандардима пословања.

- У ранијем периоду, компанија Свети Стефан хотели је споразумним путем покушала да ријеши сва отворена питања у односу са закупцем и преузимала је правне радње пред надлежним органима у циљу заштите права закупца из уговора-  наводи се у саопштењу.

Они су навели да је закупац најавио покретање арбитражног поступка против закуподавца инсистирајући да је закупац дужан да обезбиједи поменуте гаранције, због чега су уговорне стране ушле у преговоре око рјешавања спора.

- Цијенећи држање закупца током преговора и неисказивање искрене намјере за мирно рјешавање спора, компанија Свети Стефан хотели је била приморана да покрене арбитражни поступак против закупца и Амана, како би заштитила своја права из зговора, али и капитал акционара и имовину друштва, имајући у виду чињеницу да имовина друштва одржава високу вриједност само уколико се користи и одржава у складу са уговором- закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 00:22