Туристи у Котору / - Б.М
20/07/2023 u 17:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kotor bilježi 20 odsto više gostiju nego 2019. godine

U hotelima dominiraju gosti iz Velike Britanije, Francuske, Turske, SAD, kao i Rusije, a u privatnom smještaju najviše ima turista iz regiona - Srbije i Bosne i Hercegovine

Tokom jula mjeseca u Kotoru je prijavljeno 20 odsto više gostiju nego 2019. godine u isto vrijeme, saopštili su iz Turističke organizacije Kotor (TO Kotor).

Maj i jun su po svim segmentima bili daleko iznad prošle godine, a gotovo po svim statističkim pokazateljima iznad 2019. koja se računa rekordnom godinom, kazao je direktor TO kotor. Jovan Ristić.

Broj gostiju koji imaju prijavljen boravak u Kotoru veći je za 30 do 40 odsto u odnosu na prethodnu godinu, i 20 procenata nego 2019. Kad je broj izletnika u pitanju, kazao je je na nivou rekordne 2019. godine, kao i broj kruzera, saopštio je Ristić.

Luka Kotor bilježi od 500 do 550 uplovljavanja, kazao je Ristić.

Što se tiče popunjenosti svih vrsta smještaja, Kotor bilježi prijavljen boravak oko 8.100 gostiju, govore posljednji podaci TO Kotor. 

Kada su u pitanju hoteli i kolektivni smještaj uglavnom dominiraju gosti iz Velike Britanije i Francuske. Kotor bilježi i visok procenat gostiju iz Turske, a tu si i gosti iz SAD i Rusije.

U privatnom smještaju dominiraju gosti i regiona - Srbije i Bosne i Hercegovine, kzatim Rusije i Ukrajine, saopštio je Ristić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 21:32