Evropa sad press, Branko Krvavac / EVROPA SAD PRESS, BRANKO KRVAVAC - LAZAR RUZIC
01/09/2023 u 12:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krvavac: Ministarstvo finansija planira da ostavi praznu kasu novoj Vladi

Od ukupno 190 miliona eura, koliko je u trezoru, nije moguće više od pola koristiti za tekuću potrošnju, tvrdi on

Kako bi zamaskiralo deficit u julu, usred sezone, i nedostajuća sredstva za taj mjesec od 50 miliona evra, Ministarstvo finansija objavljuje saopštenje o preliminarnim podacima za avgust, bez podataka za avgust, jer ti podaci mogu biti dostupni tek nakon 20. septembra, a zvanično je plan da se objave 30. septembra, ocijenio je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Branko Krvavac.

- Od ukupno 190 miliona eura, koliko je u trezoru, nije moguće više od pola koristiti za tekuću potrošnju, a prema planu Ministarstva finansija potrebno je u periodu od septembra do decembra vratiti preko 100 miliona evra dugova, a i pokriti deficite koje su planirali u svakom narednom mjesecu - naveo je on.

Kako je dodao, bez rebalansa i zaduženja nije moguće zaključiti godinu, a plan Ministarstva finansija je naravno da ostavi praznu kasu novoj Vladi i onda nju optuži za nemogućnost isplate zarada i novo zaduženje.

Podsjetimo, ranije danas potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar saopštio je da se novoj Vladi ostavlja puna kasa.

Konatar: Novoj vladi ostavljena puna kasa

Najnoviji podaci Ministarstva finansija pokazali su suficit budžeta države u prvih osam mjeseci ostvaren je na nivou od 196 miliona eura ili 3,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 16:19