/ - FOTO: MF
13/06/2024 u 16:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ministar Vuković preuzeo je predsjedavanje Upravnim odborom CEF-a

Ministar finansija, Novica Vuković danas je zvanično preuzeo predsjedavanje Upravnim odborom Centra za izvrsnost u finansijama (CEF), na godišnjem sastanku tog tijela koji se održava u Kišnjevu, u Republici Moldaviji.

Ministar Vuković zahvalio je dosadašnjoj predsjedavajućoj,  guvernerki Narodne banke Moldavije, Anci Dana Dragu, na uspješnom vođenju, saopštivši da je Crna Gora svjesna važnisti  uloge i odgovornosti u predstojećem jednogodišnjem predsjedavanju.

Naglasio je da to cijeni  i kao jedan vid priznanja za napore i postignuća na nacionalnom nivou, kao i regiona u cjelini.

- Veoma cijenimo cjelokupni rad CEF-a u Crnoj Gori, naročito regionalne aktivnosti kao što je “WeLead” projekat, brojne inicijative u sektoru revizije i prilike za jačanje i izgradnju kapaciteta  državnih službeniika u oblasti upravljanja javnim finansijama - istakao je Vuković.

Veoma važnom ocijenio je podršku koju CEF pruža koordinacionim timovima za reformu javne uprave i upravljanja javnim finansijama, koja bi, kako je kazao, trebalo da postane model planiranja i implementacije budućih tehničkih pomoći.

Ministar Vuković naglasio je da je od iuzezetne važnosti unaprjeðivanje kapaciteta i vještina profesionalaca unutar javne uprave i da će sa aspekta predsjedavajućeg Upravnim odborom CEF-a dati puni doprinos ostvarenju tog cilja i boljem korišćenju  ekspertize zemalja članica EU, sa ciljem efikasnijeg sprovoðenja reformi i pregovoranja sa EU.

Ministar Vuković poželio je uspješnu i produktivnu radnu godinu svim članicama CEF-akcentujući značaj zajedničkog rada i partnerstva u predstojećima procesima reformi i jačanja upravljanja javnim finansijama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:39