Branko Radulović / - PORTAL DAN
29/09/2023 u 15:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo: Nisu tačni navodi Radulovića

Želimo javnost da informišemo da je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma 4. jula 2023. godine odgovorilo gospodinu Branku Raduloviću, naveli su oni

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma reaguje na navode koji su objavljeni u otvorenom pismu Branka Radulovića u kojem se obrati premijeru Dritanu Abazoviću  i poručio mu da " ne uništava poslednji zdravi potencijal za razvoj Crne Gore".

Reagovanje prenosimo integralno: 

"U vezi sa člankom pod naslovom „Radulović pisao Abazoviću: Ne uništavajte posljednji zdravi potencijal za razvoj Crne Gore”, te u cilju istinitosti i objektivnog i potpunog informisanja javnosti, molimo vas za objavu reagovanja koje dostavljamo:

Radulović Abazoviću: Ne uništavajte poslednji zdravi potencijal za razvoj Crne Gore

U članku pod naslovom „Radulović pisao Abazoviću: Ne uništavajte posljednji zdravi potencijal za razvoj Crne Gore”, gospodin Radulović navodi da je “Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma ostalo „gluvo“ na njegov zahtjev i kasniju zvaničnu urgenciju za dostavljanje punih informacija u vezi sa izdavanjem dozvola za izgradnju solarnih polja i vjetrogeneratora, a zakonski rok za odgovor je bio 15 dana”.

Tim povodom, želimo javnost da informišemo da ovi navodi nijesu istiniti, te da je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma 4. jula 2023. godine odgovorilo (Broj: 01-332/23-5005/2) gospodinu Branku Raduloviću u vezi njegovog zahtjeva za dostavu informacija sa stanovištva ovog ministarstva o izgradnji solarnih elektrana čija procedura za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova je u toku, prije svega misleći na firme M Energy, CWP Europe, RES Montenegro Group, Sunrise Europe i UGT Renewables".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:37