Saša Mujović / Vlada
03/04/2024 u 21:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mujović ispregovarao deblokadu rudokopa Seoce

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, na današnjem sastanku sa bivšim radnicima Rudnika boksita Nikšić, uspio je ispregovarati deblokadu rudokopa Seoce, koji je od juče u blokadi od strane bivših rudara.

- Zahvaljujemo ministru Saši Mujoviću koji nas je, za razliku od prethodnih ministara, lijepo dočekao sa konkretnom i realnom pričom i koji je iskreno razumio naš problem. Iz današnjeg razgovora sa njim smo zaključili da nam istinski želi pomoći, tako da mu mi, bivši radnici Rudnika boksita, vjerujemo. Ovo je prvi put da smo imali iscrpan i opširan razgovor sa nekim ministrom koji nam je ulio puno povjerenje - izjavio je predstavnik bivših radnika Rudnika boksita Nikšić.

Ministar i bivši radnici Boksita su postigli saglasnost oko ključnih pitanja u cilju rješavanja ovog gorućeg problema koji traje već duže od 10 godina.

Ministarstvo će u okviru svojih nadležnosti i u koordinaciji sa drugim resornim institucijama, ispuniti sve što je zacrtano na današnjem sastanku, što potvrđuje i činjenica da je ministar Mujović delegirao sekretarku Ministarstva Vesnu Brajović da isprati cijeli proces kako bi se uvjerio da se postignuti dogovor poštuje a dogovorene aktivnosti realizuju planiranom dinamikom. Današnji sastanak i dogovor koji je postignut sa predstavnicima bivših radnika pokazatelj je da postoji volja svih strana da se ovo pitanje riješi na optimalan način. 

Bivši radnici Rudnika boksita blokirali eksploataciju rude: Traže isplatu dugovanja, povezivanje radnog staža i prodaju imovine

Stav Ministarstva energerike i rudarstva je da o svim pitanjima treba razgovarati, i da partnerski odnos i otvorena komunikacija daju rezultate, čemu svjedoči i današnji ishod sastanka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:33