Saša Mujović / - IVAN PETROVIć IPE
10/06/2024 u 16:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mujović sa bivšim radnicima Boksita: Razgovore nastaviti kako bi se što prije pronašlo rješenje

U organizaciji ministra energetike i rudarstva (MER) Saše Mujovića danas je održan sastanak sa predstavnicima bivših zaposlenih rudnika Boksita u stečaju, koji su izražavajući nezadovoljstvo situacijom u kojoj se nalaze blokirali plato rudokopa Seoca.

Iz MER-a su naveli da ovo pitanje povezano je dominatno sa nadležnostima resora rada i socijalnog staranja, pa je sastanku takođe prisustvovala i ministarka Naida Nišić.

- Intencija današnjih razgovora je da se pitanja koja opterećuju bivše radnike analiziraju i pronađu adekvatna rješenja - kaže se u saopštenju MER.

Kako bi zajedno i što prije došli do konkretnih aktivnosti, iz MER su naveli da dogovoreno je da ministarstvo rada i socijalnog staranja u “najkraćem roku utvrdi status potraživanja bivših zaposlenih rudnika Boksita u stečaju i to u dijelu koji se odnosi na poreze i doprinose”.

- Predstavnici bivših zaposlenih su dostavili ministarstvu enegetike i rudarstva i ministarstvu rada i socijalnog staranja ukupna potraživanja po osnovu zarada, zimnica, regresa i jubilarnih nagrada - dodaju iz MER.

Bivši radnici blokirati rad kompanije iako im Uniprom metali ne duguje ništa već država

Navodi se da Mujović je informisao bivše zaposlene da će nakon objedinjavanja i analize prikupljenih podataka ministarstvo energetike i rudarstva obavijestiti “Vladu Grne Gore o ovom problemu, a o čemu će i sami radnici biti kontinuirano obaviještavani”.

Iz MER su dodali da bivši zaposleni odlučni su da nastave sa blokadom i protestima do iznalaženja protesta.

- Zajednički zaključak današnjeg sastanka je da se razgovori nastave kako bi se što prije pronašlo rješenje izlaska iz ove situacije - naveli su iz MER.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 20:50