/ PHOTO BY MARKUS SPISKE ON UNSPLASH
08/08/2022 u 13:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nadoknađena šteta klijentima banke nastala zloupotrebom službenog položaja

Crnogorska komercijalna banka vratila je sredstva u iznosu od 16,2 miliona eura za 193 klijenta Privatnog bankarstva

Crnogorska komercijalna banka vratila je sredstva u iznosu od 16,2 miliona eura za 193 klijenta Privatnog bankarstva, čime je nadoknađena šteta nastala zloupotrebom službenog položaja bivših zaposlenih, saopštio je predsjednik Upravnog odbora banke, Tamaš Kamaraši.

„Iznos je u potpunosti obezbijeđen iz sredstava banke, odnosno iz naših izdvojenih rezervi za operativne rizike, čime smo klijentima nadoknadili štetu koja je nastala zloupotrebom službenog položaja sada već bivših zaposlenih“, rekao Kamaraši u intervjuu agenciji Mina-business.

"Podsjetio bih da je zloupotreba službenog položaja uočena kroz internu kontrolu poslovanja“, naveo je Kamaraši. On je dodao da su, na osnovu dostupnih informacija, podnijeli krivične prijave Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu protiv zaposlenih koji su ugrozili interese klijenata i time nanijeli značajnu materijalnu štetu banci. Lično smo kontaktirali sa klijentima, kako bismo im predočili trenutnu situaciju i inicirali postupak utvrđivanja i povraćaja nedostajućih sredstava. Na temelju te blagovremene reakcije, uspjeli smo da ostvarimo naš primarni cilj koji smo od početka isticali, a to je da će svaka utvrđena šteta pričinjena klijentima biti u potpunosti nadoknađena“, poručio je Kamaraši.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 11:56