Sa uručivanja nagrade / - PKCG
08/11/2023 u 09:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nagrada PKCG Jovanu Lekiću: Kontinuitet rada na unapređenju menadžmenta

Predsjednica Komore Nina Drakić je uz čestitke Lekiću istakla važnost ovog privrednika i njegove kompanije za privredu u cjelini

Predsjednik NALL grupe Jovan Lekić dobitnik je godišnje Nagrade Privredne komore Crne Gore za unapređenje menadžmenta.

Tim povodom, predsjednica PKCG dr Nina Drakić, potpredsjednik Nikola Vujović i sekretarka Odbora udruženja trgovine Milica Lazarević razgovarali su sa ovim uglednim privrednikom u sjedištu NALL grupe.

- Nije tajna da sam neko ko posebno doživljava rad Privredne komore i njena nagrada mi zaista mnogo znači, jer dolazi od struke. Vjerujem da je ovo priznanje rezultat mog kontinuiranog rada na unapređenju menadžmenta u okviru NALL grupe - kazao je Lekić.

Predsjednica Drakić je uz čestitke Lekiću istakla važnost ovog privrednika i njegove kompanije za privredu u cjelini.

Naime, Jovan Lekić je ekonomista koji je dugogodišnje menadžersko iskustvo usmjerio ka modernizaciji poslovanja, digitalizaciji procesa i decentralizaciji sistema upravljanja, što je rezultiralo kontinuiranim rastom i profitabilnošću svih članica ove grupe sastavljene od četiri kompanije afirmisane u sektorima trgovine i turizma - NALL International, Kuća hemije drogerija, Ruža vjetrova Hotel Resort i Dama drogerija.

- Zavrijedili ste Nagradu za unapređenje menadžmenta koja kruniše Vaš i uspješan rad Vaših saradnika. Nadam se da će Vam ovo priznanje biti dodatni podsticaj za dalje aktivnosti i poslovne uspjehe - kazala je Drakić.

Tokom sastanka je bilo riječi o poslovanju i planovima NALL grupe, značaju i budućim aktivnostima Komore kao krovne privredne asocijacije, sa posebnim fokusom na biznis ambijent i mogućnosti za njegovo unapređenje.

Istaknuta je važnost institucionalnog djelovanja privrede i intenziviranja komunikacije i pregovaranja sa Vladom u cilju obezbjeđivanja što povoljnijeg poslovnog okruženja, a u susret najavljenim reformskim procesima koji mogu donijeti dodatna optrećenja za privredu.

Država treba da vrati podsticajne mjere za prioritetne razvojne oblasti i doprinese pokretanju novih investicionih ciklusa, ocijenjeno je na sastanku.

- Preduzetništvo treba vratiti kao društvenu temu broj jedan, da se uvede u škole i vrtiće kako bi što više ljudi vidjelo svoju budućnost u ovoj oblasti - rekao je Lekić.

Nagrade Privredne komore uručiće laureatima predsjednik Crne Gore Jakov Milatović 20. novembra na svečanosti u Vili Gorica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 09:18