Generalni štrajk poštara / - IVAN PETROVIC-IPE
04/10/2023 u 15:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nastavak pregovora sa poštarima 6. oktobra

Ponovićemo da ne odobravamo način na koji određeni dio zaposlenih zahtijeva povećanje zarada ne izvršavajući radne zadatke i još jednom podsjetiti da je Inspekcija rada ukazala da nijesu ispunjeni zakonski uslovi za početak štrajka - kazali su

Menadžment Pošte Crne Gore uputio je poziv predstavnicima Jedinstvenog sindikata zaposlenih i Nove sindikalne organizacije za nastavak pregovora u petak, 6. oktobra u 14 sati.

Poziv za nastavak pregovora je realizacija zaključaka sa sastanka koji je sa predstavnicima sindikata održan prošle sedmice, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.

Kako se navodi,  tada je rečeno i javno saopšteno da će rukovodstvo Kompanije do 6. oktobra izaći sa prijedlogom o visini povećanja zarada.

Iako su predstavnici Jedinstvenog sindikata odmah nakon sastanka odlučili da pozovu zaposlene na „generalni štrajk“, rukovodstvo Kompanije i danas može ponoviti da zahtjeve zaposlenih smatra razumnim i legitimnim i da će povećanje zarada zaposlenima biti, naravno, u mjeri koja neće ugroziti održivost sistema, dodaju.

- Ponovićemo da ne odobravamo način na koji određeni dio zaposlenih zahtijeva povećanje zarada ne izvršavajući radne zadatke i još jednom podsjetiti da je Inspekcija rada ukazala da nijesu ispunjeni zakonski uslovi za početak štrajka - kazali su.

Zahtjev Nove sindikalne organizacije je povećanje zarada za 20 odsto svim zaposlenima, dok je zahtjev Jedinstvenog sindikata povećanje zarada 30 odsto zaposlenima koji ne čine menadžment, zaključuje se u saopštenju.

Poštari traže da Vlada pomogne oko povećanja plata

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:03