Од ризорта остали само планови / MONTENEGROCOAST.COM
23/01/2022 u 09:25 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ништа од ризорта, земљиште у Кумбору на продаји

Компанију "Селтик пропертиз" основали су 2006. године држављани Републике Ирске и породица Кофлан, која је планирала изградњу луксузних апартмана и вила на више локација на црногорском приморју

Земљиште у Кумбору, на коме је требало да се гради ексклузивни ризорт "AquaVista", по трећи пут је понуђено на продају, обзиром да на претходна два јавна позива није било заинтересованих купаца.

Стечајни управник у компанији "Селтик пропертиз" д.о.о која је планирала градњу овог ризорта, Ранко Радиновић, расписао је јавни позив за продају имовине тј. земљишта, укупне површине 10.667 квадратних метара, које је евидентирано у листу непокретности ЛН 524, КО Кумбор, катастарска парцела број 23. по почетној цијени од четири милиона еура.

image

Привредни суд

IVAN PETROVIC-IPE

Компанију "Селтик пропертиз" основали су 2006. године држављани Републике Ирске и породица Кофлан, која је планирала изградњу луксузних апартмана и вила на више локација, на црногорском приморју.

Компанија је изградила пет апартмана у мјесту Подличак у Пржном, у општини Будва, док на земљишту које је сада на продају, планирали су изградњу хотела са вилама у Кумбору - општина Херцег Нови.

Компанија "Селтик пропертиз" била је у спору са компанијом "Ајриш Адриатик", коју је предводила Мери Кофлан, због апартмана у Будви који су били препродати трећим лицима. Компанија "Селтик пропертиз" по пресуди Привредног суда 2019. године, морала је да исплати Ајриш Адриатику 700.000 еура.

И Ајриш адријатик у стечају

Након необичног спора између породице Кофлан из Ирске, који су планирали велика улагања на приморју, компанија "Ајриш Адриатик" коју је основала удовица Џеремаје Брендона Кофлана, Мери, и чија је сто одстотна власница, наставила је са улагањима и изградњом апартмана у Будви. Ипак, ова компанија се од 26. oктобра 2020. године налази у стечају.

Спорни уговор jе у име тужиоца Ајриш Адриатика потписао Џеремаjа Винсент Кофлан, а у име тужене фирме Селтик Пропертиза, Џеремаjа Брендон Кофлан, коjи jе преминуо краjем jануара 2012.

Изградња апартмана jе завршена 2010. године када су издате све потребне дозволе у Општини Будва, али jе након тога Селтик Пропертиз спорне непокретности продао трећим лицима, према уговорима из маjа 2013. и маjа 2014. године, након чега су се купци уписали као власници тих непокретности у катастру.

Апелациони суд jе на краjу закључио да тужилац има право да од туженог тражи повраћаj уплаћене купопродаjне циjене у износу од 700.000 еура, као последицу раскида уговора, али и исплату законске затезне камате све до исплате купопродаjне циjене.

Осим апартмана у Будви, компанија је планирала градњу луксузног хотела "AquaVista" у Кумбору, а планирани хотел је требало да се састоји од приближно 20 соба плус 125 луксузних апартмана са баштама, затвореним и отвореним базенима, теретаном, продавницама и ресторанима, те приступом марини, директним приватним путем до плаже, приватним паркингом и низом других објеката. За главни објекат, тада је дозвољена градња приземља и три спрата, док је за планиране виле Б+П+1 ниво.

Право учешћа на тендеру, за куповину овог земљишта, имаjу свa физичка и правна лица која уплате три одсто на име депозита, а понуде се достављаjу наjкасниjе до 17. фебруара ове године, док је отварање заказано за дан касније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:42