Protest Crmničana / FOTO: Bar Info
05/09/2024 u 14:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Opština Bar definisaće kategorije korisnika kojima će subvencionisati prolaske kroz tunel Sozina

Opština Bar u saradnji sa mjesnim zajednicama definisaće posebne kategorije korisnika za koje bi se obezbijedila određena finansijska sredstva kroz donaciju od strane Vlade Crne Gore i Opštine Bar, za subvencionisanje prolazaka kroz tunel Sozina.

To je dogovoreno na sastanku Ministarstva saobraćaja, Opštine Bar i "Monteput" d.o.o. sa predstavnicima grupe građana Crmince i predstavnicima MZ Crmnica, u cilju prevazilaženja problema koji je prisutan u javnosti, a koji ste tiče zahtjeva za obezbjeđivanje besplatnog prolaska za određene kategorije stanovnika Bara kroz tunel Sozinu, što je izazvalo blokadu magistalnog puta u više navrata.

- Na sastanku je predočeno da je trenutno važeće zakonsko rješenje takvo da su samo određene kategorije vozila oslobođene plaćanja putarine, kako za prolazak kroz tunel Sozinu tako i za korišćenje auto-puta, i da te kategorije ne uključuju pojedinačne kategorije stanovnika bilo koje jedinice lokalne samouprave, te da predmetni zahtjev nema uporište u važećem zakonu. U cilju prevazilaženja problema i iznalaženjem, u ovom trenutku, najboljeg rješenja predloženo je i prihvaćeno da Opština Bar u saradnji sa mjesnim zajednicama definiše posebne kategorije korisnika za koje bi se obezbijedila određena finansijska sredstva kroz donaciju od strane Vlade Crne Gore i Opštine Bar, za subvencionisanje prolazaka kroz tunel Sozina, saopšteno je iz Ministarstva.

Opština Bar će podržati zahtjeve Crmničana

Zaključeno je da u narednim danima svi učesnici na sastanku realizuju dogovorene obaveze, sa ciljem da se definisanim kategorijama korisnika koji imaju potrebu učestalog putovanja, a za potrebe zadovoljavanja svakodnevnih životnih potreba, smanje finansijski izdaci.

- Takođe, Ministarstvo saobraćaja će u saradnji sa "Monteput" d.o.o. pripremiti analizu i predložiti Vladi Crne Gore usvajanje propisa kojim će se i građanima drugih opština obezbijediti određeni popusti za plaćanje putarine za učestalo korišćenje autoputa ili tunela Sozina. Očekujemo da će ovakvo predloženo rješenje zadovoljiti potrebe mještana Crmnice i grupe građana te da će uticati na prekid blokade saobraćaja, što nije bilo u ničijem interesu, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 23:41