/ -IZVOR: PIXABAY
03/07/2022 u 13:46 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Penzioneri traže minimalne penzije od 450 eura

Prema njihovim riječima, penzioneri vlasti služe kao puka brojka i glasačka mašinerija u vrijeme izbora, a poslije toga njih se i ne sjećaju

Penzioneri iz Saveza komunista traže od ministra finansija Aleksandra Damjanovića i Vlade da povećaju minimalnu penziju na 450 eura, koliko iznosi i minimalna plata, kao i da cijene ljekova za najstariju populaciju budu mnogo manje, jer ne mogu da kupe skupe ljekove.

Takođe, traže da se stambena pitanja penzionera mnogo brže i pravednije rješavaju, jer su mnogi penzioneri godinama podstanari.

– Ukoliko se ovo ne bude ispunilo u najkraćem roku, penzioneri će pokrenuti masovne proteste po svim gradovima Crne Gore do konačnog ispunjenja. Prevara i obmana najveće populacije je bilo i previše – poručili su iz Saveza komunista.

Istakli su da tri četvrtine penzionera živi u ogromnom siromaštvu.

– Кoliko se čini, vama gospodo, od toga je mnogo važnije da se dočepate visokih funkcija i privilegija, kako bi vam još puniji bili sopstveni novčanici a nekima i sefovi, a mala je šteta za one građane i penzionere koji žive život kao da su u nekoj afričkoj nedođiji. A stalno ponavljate kako smo mi zemlja demokratije i pravde, kamo sreće da je tako; onda biste vi neki, množina ili organizovana družina iz vlasti i pored vlasti, odavno bila iza brave, zbog svega što ste učinili ovom narodu i državi u ovih 30 i više godina. Tamo biste možda i ponešto naučili o zakonu i Ustavu Crne Gore i konačno shvatili; da je krasti i kriminalom se baviti kažnjivo – poručili su penzioneri.

Pitali su vlast da li vidi da u ovom pokvarenom monopolističkom vremenu, gdje cijene usluga i životnih namirnica vrtoglavo i nekontrolisano rastu, naš građanin pokorni, a posebno ogromna većina penzionera ove penzionerske države ne može da sebi i svojim porodicama priušti ni osnovne potrepštine, a kamoli da raznim državnim i privatnim derikožama i haračlijama plati ono što je navodno njihovo, jer su im penzije više no mizerne.

– I penzioneri treba da žive, a ne samo vi, bogataši – poručili su penzioneri.

Prema njihovim riječima, penzioneri vlasti služe kao puka brojka i glasačka mašinerija u vrijeme izbora, a poslije toga njih se i ne sjećaju.

– Nijesu penzioneri krivi što ne znate da organizujete državu i njene prioritete. Nijesu penzioneri ove zemlje krivi što jedino dobro funkcioniše u ovoj zemlji; pljačka, kriminal, korupcija, nerad i neznanje – poručili su iz Saveza komunista.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:28