фото www.bifidex.com / - фото WWW.BIFIDEX.COM
25/04/2022 u 15:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подаци о предузећима из региона доступни на заједничкој платформи

Заједничка регионална платформа привредних регистара Bifidex, чија чланица је и црногорска Управа прихода и царина, односно њен Централни регистар привредних субјеката, доступна је за коришћење у пуном капацитету

 Заједничка регионална платформа привредних регистара Bifidex, чија чланица је и црногорска Управа прихода и царина (УПЦ), односно њен Централни регистар привредних субјеката, доступна је за коришћење у пуном капацитету.

Платформа Bifidex је регионална платформа за аналитику пословних и финансијских података о предузећима у региону Западног Балкана. Омогућава приступ свим статусним и финансијским подацима 1,5 милиона правних и физичких лица из званичних регистара у Црној Гори, Србији, Сјеверној Македонији, Албанији и Босни и Херцеговини.

- Преко платформе www.bifidex.com корисници могу да анализирају цијело тржиште у региону по различитим привредним гранама и њиховим финансијским параметрима, као и да пореде финансијске перформансе различитих компанија- наводи се у саопштењу објављеном на сајту УПЦ.

Омогућена је и интегрална информација о повезаности физичких и правних лица у региону.

Подаци се добијају у реалном времену из званичних база података регистара и доступни су на свим званичним језицима земаља чланица платформе, као и на енглеском, док је финансијска аналитика омогућена такође у валутама у употреби у региону, као и у еурима.

Bifidex омогућава и нотификације заинтересованих корисника, када се у званичним регистрима евидентира било која промјена код компаније и њених овлашћених лица.

Претраге основих података о физичким и правним лицима су бесплатне, а сваки нови регистровани корисник на Bifidex-у добија и бесплатну промотивну годишњу претплату за коришћење одређених услуга. Након промотивне претплате, корисницима су доступне и комерцијалне претплате.

Развој Bifidex платформе је од 2017. године покренут као регионална регистарска иницијатива са циљем повећања транспарентности, правне сигурности и олакшања пословања на ширем тржишту Западног Балкана.

Ова иницијатива је подржана од свих влада регистара учесница, а платформа је развијена и финансирана из подршке Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) и Фонда за добро управљање Веике Британије.

Уз регионално повезивање својих података кроз Bifidex платформу, Централни регистар привредних субјеката наставља са унапређењем услуга својим корисницима, кроз даљу дигитализацију и увођење нових сервиса за бизнисе у Црној Гори

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:27