Trajekt ”Ruka pravde” / - MORSKO DOBRO
17/07/2023 u 15:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pravna lica od danas mogu koristiti trajekt uz postpejd kartice

Postpejd ugovorni odnos podrazumjeva korišćenje usluga tokom određenog perioda (mjesec je obračunski period) i fakturisanje usluga na kraju perioda, a rok za plaćanje je 15 dana od dana fakturisanja, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore

Svi privrednici odnosno pravna lica, od danas mogu koristiti trajektni prevoz na bazi bezgotovinskog plaćanja koji se ostvaruje putem postpejd ugovornih odnosa, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

- Sistem je zasnovan na upotrebi beskontaktnih smart kartica, što je sredstvo identifikacije i funkcioniše po principu jedna kartica - jedno vozilo, jer se kartica vezuje za isključivo registarsku oznaku vozila, navodi se u saopštenju.

Pojasnili su da u skladu sa Pravilnikom, za dobijanje postpejd kartice neophodno je dostaviti sljedeću propratnu dokumentaciju: kratak pismeni zahtjev na memorandumu firme, rješenje o PIB i PDV broju, izvod iz CRPS registra, ne stariji od 6 mjeseci, kopiju kartona deponovanih potpisa i dvije blanko mjenice sa mjeničnim ovlašćenjima i kopiju saobraćajnih dozvola (sa obje strane).

- Cijena izdavanja jedne kartice iznosi 5 eura sa uračunitim PDV-om (uplata se vrši kod Zapad banke AD Podgorica). Navedena dokumentacija se predaje u kancelariji u Lepetanima. Cijene usluga se formiraju prema važećem cjenovniku. Postpejd ugovorni odnos podrazumjeva korišćenje usluga tokom određenog perioda (mjesec je obračunski period) i fakturisanje usluga na kraju perioda, a rok za plaćanje je 15 dana od dana fakturisanja, pojašnjeno je u saopštenju.

Dodaju da će se faktura dostavljati putem pošte i elektronskim putem.

- Po obrađivanju i ispunjavanju uslova na osnovu podnesene neophodne dokumentacije potpisuju se Ugovor i Zapisnik o primopredaji kartice, a potom se preuzima i postpejd kartica, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 19:20