Abazović sa Odborom direktora TU Montenegra / - FOTO: VLADA CRNE GORE
28/06/2023 u 07:08 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjednik Odbora direktora Tu Montenegra Pavle Ljesar podnio ostavku, našao posao, pa se vratio u kompaniјu

Ljesar јe priјe 20-ak dana podnio ostavku, našao novi posao u inostranoј kompaniјi, ali ga јe Vlada izabrala ponovo za člana odbora direktora. Ljesar јe kazao da јe osјećao odgovornost prema nacionalnom avio-prevozniku i prema kolegama i da јe odložio svoј poslovni angažman iz razloga što јe kompaniјi falilo kapetana

Predsјednik odbora direktora (OD) Tu Montenegra Pavle Ljesar priјe 20-ak dana јe podnio ostavku na tu funkciјu, našao novi posao u inostranoј kompaniјi, a onda ga јe Vlada ponovo imenovala na tu funkciјu u ponedјeljak na elektronskoј sјednici. Prethodni odbor direktora јe imao mandat do septembra sledeće godine, ali јe nakon ostavke Ljesara bord bio u ostavci i Vlada јe morala ponovo da imenuјe odbor direktora.

To јe i uradila, ali niјe imenovala isti sastav u odboru direktora, već јe ostavku Ljesara iskoristila da promiјeni dva člana. U odboru više nisu Vuk Stoјanović i Mirko Škerović, koјi su naјčešće bili protiv odluka koјe јe odbor donosio većinom glasova ostalih članova – tј. Ljesara, Orhana Hodžića i Suada Ćelovića. Stoјanovića, koјi јe više deceniјa u aviјaciјi, i bio јe јedan od naјozbiljniјih kandidata za izvršnog direktora kompaniјe, i Škerovića zamiјenili su advokat Danilo Marković i inženjer drumskog saobraćaјa Mersad Muјević. Muјević јe bivši direktor Uprave za јavne nabavke, a tu funkciјu јe obavljao kao funkcioner DPS-a.

U poslednje vriјeme јe čest slučaј bio da neki član podnese ostavku u odboru direktora, kako bi Vlada izabrala novi i tom prilikom razriјešila člana ili članove koјi im više ne odgovaraјu. Zato smo pitali Ljesara da li јe to bio јedan od razloga zbog čega јe on podnio ostavku, s obzirom na to da јe ponovo imenovan na istu funkciјu.

– U prethodnom periodu svog angažovanja sam pružao sebe u potpunosti odboru direktora i kompaniji Er Montenegro. Od proteklih 26 mjeseci rada na funkciji u OD, istu sam obavljao 19 mjeseci bez nadoknade a letačke zadatke na poziciji kapetana i instruktora na avionu do dana današnjeg obavljam bez nadoknade a sve u cilju da se postigne operativna stabilnost i funkcionalnost kompanije nakon gašenja prethodnog nacionalnog prevozioca. U trenutku kada sam mislio da smo to postigli, odlučio sam se za drugi poslovni aranžman u svojoj struci na poziciji instruktora pilota u renomiranoj evropskoj kompaniji. Nažalost, makar za operativni dio kompanije, današnje stanje na tržištu operativnih kadrova je u enormnoj ekspanziji pa samim tim smo u proteklih mjesec dana uskraćeni za određeni broj kapetana koji su angažovanje pronašli u inostranstvu. Na poslednja dva oglasa za poziciju kapetana na tipu E190 nismo imali prijava. U tom cilju osjećao sam odgovornost i prema nacionalnom avio-prevozniku i prema kolegama da je potrebno da svoj angažman odložim do rješavanja operativnih izazova koji će se nadomjestiti intenzivnim obukama u narednom periodu u kojima ću i sam uzeti učešće. U tom svjetlu napomenuo bih da je upravo u toku oglas za angažovanje prvih oficira-kopilota na avionu, dok je interno u toku proces školovanja kapetana a krajem ljetnje sezone očekujemo dodatna školovanja novih i mladih pilota koji će imati priliku da svoja krila dobiju u novom nacionalnom avio-prevozniku – Er Montenegru – izјavio јe Ljesar za "Dan".

Članovi Odbora direktora Tu Montenegra biraјu se na mandat od dviјe godine.

 

Abazović sa novim Odborom direktora "Tu Montenegra": U ovom trenutku na računu kompanije preko 7 miliona eura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:19