Milojko Spajić i Mejrid Mekginis / - SASA MATIC
15/02/2024 u 08:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pristupanjem SEPA Crna Gora bliže tržištu Evropske unije

Spajić i Mekginis razgovarali o najavljenim izmjenama legislative u vezi sa sprječavanjem pranja novca i finansiranja terorizma

Članstvo Crne Gore u Jedinstvenom području plaćanja u eurima (SEPA) bilo od ključne važnosti kao katalizator razvoja naše ekonomije, čilo se na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Milojka SpajićaMejrid Mekginis, komesarke EU za finansijske usluge, finansijsku stabilnost i jedinstveno tržište kapitala, koji je održan u Briselu.

Mekginis je tokom razgovora posebno podržala Crnu Goru u namjeri da pristupi (SEPA), koje obuhvata 36 evropskih zemalja.

Na taj način, naglašeno je u razgovoru, dosta benefita imali bi građani, ali i privreda.

Mekginis je dala uvjerenje da će direktorat na čijem se čelu nalazi (DG FISMA), pomoći u cijelom procesu. Ponudila je i ekspertsku podršku, kako bi se što prije pripremio nacrt aplikacije Crne Gore za članstvo u SEPA.

- To bi moglo da približi Crnu Goru jedinstvenom evropskom tržištu, koje bi za našu zemlju bilo od ključne važnosti, kao katalizator razvoja ekonomije - navodi se u saopštenju.

Bilo je riječi i o najavljenim izmjenama legislative u vezi sa sprječavanjem pranja novca i finansiranja terorizma, što će potvrditi da je Crna Gora odlučna da ispuni EU kriterijume u svim oblastima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:37