/ privredni sud - FOTO: RTCG
31/08/2023 u 15:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Privredni sud usvojio prigovor preduzeća “Vodovod i kanalizacija”: Ukinuto rješenje Javnog izvršitelja

Sud je naložio Javnom izvršitelju da u ponovnom postupku otkloniti ukazane nedostatke, nakon čega će biti u mogućnosti da donese pravilnu i zakonitu odluku

Rješenjem Privrednog suda Crne Gore usvojen je prigovor “Vodovod i kanalizacija” DOO Tivat, ukinuto rješenje Javnog izvršitelja Ivana Petrovića iz Podgorice i predmet vraćen na ponovno odlučivanje.

- Podsjećamo da je Javni izvršitelj Ivan Petrović iz Podgorice 31.07.2023. godine rješenjem odredio izvršenje na osnovu izvršne isprave – Arbitražne odluke arbitražnog suda u međunarodnoj arbitraži organizovanoj pri Međunarodnoj trgovinskoj komori donijete u Podgorici poslovne oznake broj ICC 25798/HBH od 21.04.2023. godine, radi prinudne naplate novčanog potraživanja izvršnog povjerioca Ludwig Pfeiffer Hoch und-Tiefbau GmbH & Co.KG iz SR Njemačke protiv izvršnog dužnika “Vodovod i kanalizacija” DOO Tivat- kazao je portparol suda sudija Vladimir Bulatović.

Privredni sud Crne Gore, postupajući po prigovoru izvršnog dužnika “Vodovod i kanalizacija” DOO Tivat, nalazi da je Javni izvršitelj donio pobijano rješenje na osnovu izvršne isprave – arbitražne odluke Arbitražnog suda u međunarodnoj arbitraži organizovanoj pri Međunarodnoj trgovinskoj komori donesena u Podgorici poslovnog broja ICC 25798/HBH od 21.04.2023. godine.

- Ne dajući jasne i valjane razloge o odlučnim činjenicama u pogledu vrste arbitražne odluke, odnosno da li se u konkretnom radi o stranoj ili domaćoj arbitražnoj odluci, već samo određuje izvršenje na osnovu izvršne isprave. U krajnjem, sud je naložio Javnom izvršitelju da u ponovnom postupku otkloniti ukazane nedostatke, nakon čega će biti u mogućnosti da donese pravilnu i zakonitu odluku- navodi se u saopštenju.

Predmetna odluka sa bližim razlozima biće objavljena na internet stranici Privrednog suda Crne Gore.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:54