/ - Пикселс, илустрација
20/05/2021 u 18:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пшеницу уписују као нефинансијску државну имовину

Надлежне институције су, како се наводи на сајту Владе, задужене да без одлагања формирају радну групу,

Министарство финансија уписаће 10.500 тона пшенице као нефинансијску државну имовину, одлучено је на данашњој сједници Владе. Размотриће и три сценарија даље дистрибуције пшенице.

-Будући да пшеница није пуштена у промет сходно првобитној намјени у вријеме мандата претходне Владе, те да општине и носиоци снабдијевања са њихових територија нијесу исказали потребу за интервенцијом на тржишту, костатовано је да није било озбиљног поремећаја на тржишту и да су се стекли услови да се пшеница упише у јединствену евиденцију, као нефинансијска државна имовина-пише у одлуци Владе која је Објављена.

Надлежне институције су, како се наводи на сајту Владе, задужене да без одлагања формирају радну групу, која ће до 3. јуна предложити начин поступања са пшеницом, како би се минимизирали трошкови набавке коју је извршила претходна Влада.

-Министарство финансија и социјалног старања је задужено да из текуће буџетске резерве, „Јадроагенту” д.о.о – Бар изврши плаћање трошкова складиштења пшенице за фебруар и март од 44.100,00 и 48.825,00 еура, као и трошкове фумигације и елевације у износу од 1.570,18 и 1.050,00 еура-закључује се у документу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 01:28