Radnici Port of Adria  / - FOTO: D.S.
15/11/2023 u 19:39 h
D.SD.S
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radnici „Port of Adria“ traže sastanak sa Spajićem

Čelnici Sindikata Port of Adria obratili su se premijeru Miloku Spajiću i tražili da predsjednik Vlade čuje i “njihovu stranu priče” ističući da je privatizacija dijela Luke Bar “dosta sporna” te da su sva obećanja se “pokazala ka obmane"

Mehmet Kutman, generalni direktor Global portsa koji je većinski vlasnik preduzeća Port of Adria, i čelnici sindikata ovog preduzeća sastaće se sjutra u Podgorici povodom nezavidne situacije u privatizovanom preduzeću, “srcu Luke Bar” čiji radnici su za 22. novembar najavili generalni štrajk.

Prioritetni zahtjevi Sindikata PoA koji su saopšteni na protestu upozorenja održanom 12. novembra su povećanje plata za 40 %, poboljšanje uslova rada i statusa zaposlenih, kao i kontinuirani socijalni dijalog sa poslodavcem. Nezvanično, tokom boravka u Crnoj Gori Kutman i menadžment PoA će se sastati sa premijerom Milojkom  Spajićem.

Čelnici Sindikata Port of Adria obratili su se premijeru Miloku Spajiću i tražili da predsjednik Vlade čuje i “njihovu stranu priče” ističući da je privatizacija dijela Luke Bar “dosta sporna” te da su sva obećanja se “pokazala ka obmane”.

Podsjetimo, tri četvrtine stalno zaposlenih u Port of Adria, od 240 radnika, njih  178 potpisalo je saglasnost za štrajk.

Uz navedene zahtjeve,  Sindikat   traži i da se svim zaposlenim u štrajku isplate režijske dnevnice za vrijeme štrajka.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:50